15 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Gleder seg til spektakulær skiopplevelse

Nå krysser arrangørene fingrene for torsdagsværet

Dersom været spiller på lag med arrangørene torsdag blir det flotte bilder å se fra terrenget mellom Storlien og Meråker.

Mary Ann Myhre og Tor-Arne Hetland tror TV-bildene fra Storlirennet i verdenscupdrakt blir spektakulære. Nå gleder skiprofilene seg til å få verdens øyne rettet mot seg.

– Å få verdenscupen til en så liten plass, er fenomenalt. Bildene som sendes ut, vil være utrolig bra og spektakulære, sier Hetland, som er rennleder for verdenscuprennet mellom Storlien og Grova.
Det siste året har han og de andre i organisasjonskomiteen jobbet hardt for å legge forholdene til rette for alle som kommer til Meråker neste uke. Det blir mange.
Hundrevis av smørere fra ulike nasjoner, TV-mannskap fra NRK, løpere, FIS-sjefer, nasjonale ledere, mediefolk og andre tilreisende skal tas hånd om på beste måte, og oppleve både gjestfrihet og et profesjonelt arrangement der alt skal gå på skinner. Det er krevende.

– Alt løser seg

– Begge er ferske i gamet, men vi har begge stor erfaring. Du på det organisatoriske og jeg på det sportslige.
Olympiamester og tidligere landslagstrener Hetland titter bort på lederen for organisasjonskomiteen i SkiTour 2020 i Meråker, Mary Ann Myhre.
– Alt løser seg, men det har vært noen humper underveis som vi har greid å finne ut av. Det er mange å forholde seg til, både FIS, sponsorer, NRK og de andre som vi samarbeider med i SkiTouren. Vi er vant til å ta avgjørelsene alene, men nå må alle beslutninger avtales med andre. Prosessen har vært lærerik og spennende, og akkurat nå er vi der vi skal være, sier Myhre.  (Artikkelen fortsetter under bildet!)

STORE FORVENTNINGER: Mary Ann Myhre (t.v.), Bjørg Sissel Kvannli og Tor-Arne Hetland gleder seg til å arrangere Storlirennet som verdenscuprenn neste uke.

Hun er glad for at de har fått med seg Hetland på laget.
– Fra FIS har vi fått en manual å forholde oss til. For å forstå og oversette manualen og gjøre noen lokale tilpasninger, har Hetland vært viktig. Han forstår hva de ulike punktene betyr, og kan ta en telefon eller sende en mail til noen i nettverket sitt hvis det er noe vi lurer på. Hans kompetanse har vært helt avgjørende for at vi får dette til, sier Myhre, som også er svært takknemlige for at over 200 frivillige stiller opp før, under og etter arrangementet.

– NRKs største rigg

20. februar er dagen alle skiinteresserte må sette av. 38 krevende kilometer skal tilbakelegges for løperne. Først ute er kvinnene som starter 10.45 og er ventet i mål halvannen time senere.
Klokken 1400 skal mennene gå, og her blir målgang rundt mellom klokka 15.15 og 15.30, avhengig av vær- og føreforhold. På veien blir løperne fulgt av to scootere og et helikopter, som skal sende hvert eneste stavtak live.
– Dette blir NRKs største rigg i løpet av vinteren, med livesending fra sporet og faste kameraer både på Storlien og i Grova, sier Hetland.

Håper på mye folk

Begge håper hyttefolk og beboere i nærområdene vil ta turen til Grova eller ut i løypene. Å komme seg ut i en av stigningene underveis i løypen, gjør at publikum kan få se løperne lenge. Ikke minst vil TV-bildene bli mye bedre. Det vet alle som har fulgt fjelletappene fra Tour de France på TV.
– Vi ønsker masse liv langs løypene. Fra Kopperå er det kun fem kilometer på ski for å komme seg til Fjergen, sier Myhre.
Hetland kommer kun med en anmodning.
– Ikke løp imot løperne når de kommer. Stå i ro, eller løp i samme retning som løperne. Vi håper på mye folk ute i løypene, og vi tror det blir folksomt i de verste stigningene. Inne på skistadion i Grova blir det også god plass, og der blir det mulig å følge rennet på storskjerm, sier han.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Stjørdals-kvinne omkom etter kollisjon på E14

Personbil og lastebil kolliderte ved Enafors

Close