10 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Gleder seg til tanna sitter fast

Mange sliter med manglende eller ødelagte tenner

NYTT SMIL: Det blir snart slutt på det tannløse smilet til Andreas Nervik Lea. Tannlege Arne-Henrik Finnanger har sammen med Sebastian Stefanski sørget for at 27-åringen kan smile ekstra bredt resten av livet. NYTT SMIL: Det blir snart slutt på det tannløse smilet til Andreas Nervik Lea. Tannlege Arne-Henrik Finnanger har sammen med Sebastian Stefanski sørget for at 27-åringen kan smile ekstra bredt resten av livet.

Da Andreas Nervik Lea var ni år slo han ut en av fortennene sine under leik. Nå er han 27 og gleder seg til å få en splitter ny fortann som varer livet ut.

– Livet blir bedre. Ingen tvil om det, sier Andreas Nervik Lea. Han plukker ut den midlertidige protesen han har i kjeven nå og smiler bredt og tannløst.

– Jeg kan jo ikke la en knust tann ødelegge livet mitt, sier 27-åringen og smiler bredt.

LES OGSÅ: Tilbyr nye tenner på ny måte!

Men han innrømmer at det blir en ny hverdag med implantat.

– Heldigvis var jeg på besøk hos en tannlege da jeg som guttunge slo ut fortanna. Han sjekket om det var mulig å redde tanna, men det var det ikke. Da jeg var 19 satte jeg inn krone, forteller Andreas Nervik Lea fra tannlegestolen hos Torget Tannhelse.

Men en krone varer ikke evig. Derfor har han nå vært til behandling hos Sebastian Stefanski og Arne-Henrik Finnanger.

– Krona løsnet i vår, og da var valget egentlig enkelt. Nå vil jeg ha noe som varer lenge. I stedet for åtte år så skal denne vare i åtti år. Det er nok for meg, sier Nervik Lea og flirer.

Det blir enda artigere å smile enda mer og bredere

Tannlege Finnanger er ikke i tvil om at dette er den beste løsningen for Andreas Nervik Lea og mange pasienter som sliter med knuste eller mistede tenner.

– Det finnes selvsagt flere muligheter, men er den klart beste både på kort og lang sikt. For Andreas sin del så slapp vi jo å slipe ned nabotennene. Det er fælt å slipe ned to friske tenner for å få satt inn en bro, sier Finnanger.

Pasienten nikker og smiler. Han smiler mye til tross for fortannsproblemet.

– Jeg kan jo ikke la en tann ødelegge for meg, men det blir enda artigere å smile enda mer og bredere med ei flott ny tann, sier Andreas Nervik Lea.

Les forrige sak:
Are Tronseth skal ikle seg gult denne sesongen. 37-åringen er klar for spill med Lånke i 5. divisjon.
Tronseth i dialog med ny klubb

Kan få ny trenerjobb i løpet av dagen

Close