3 °C Stjørdal, NO
06/12/2019

Glimt fra bondetypene på møte

Direktør i Norsk Bygdeforskning Egil Petter Stræte, kommer på møtet hos Bonde- og småbrukarlaget fredag 12. april. Han skal snakke om de forskjellige bøndene og deres driftsmåter.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

 

– Fredag 12. april kl 19.30 inviterer vi i Stjørdal Bonde- og småbrukarlag våre medlemmer, potensielle medlemmer og sympatisører til pizzakveld med faglig innholdpå Napoli Pizzabar. Denne kvelden får vi besøk av Direktør i Norsk Bygdeforskning Egil Petter Stræte, som skal holde et innlegg med tema:»Bonden – glimt fra forskninga», sier leder Vegard Vigdenes.

 

– Hva vil Stræte sette fingeren på konkret, Vegard?

– På møtet vil han bla snakke om ulike bondetypologier. Proffbonden, økobonden, og ulike driftsmetoder i landbruket. Tematikken går vel noe utover dette også. Vi legger opp til et trivelig møte åpent for spørsmål og innspill, sier Vigdenes. Det aktive bonde- og småbrukarlaget åpner lagskassen og spanderer pizza på de som møter opp denne kvelden. Drikke av ulik forekomst, også det laget av korn eller potet må imidlertid betales av den enkelte. Senere på kvelden blir det forflytting til et utested, også det nært beslektet tema, BS pub for de som har lyst til det, sier Vigdenes. Arrangørene håper at mange vil benytte anledningen til å høre mere om den ulike bonde med ulike driftsmetoder.  Det nyvalgte styret i Stjørdal Bonde og småbrukarlag for 2013 består forøvrig av: Vegard Vigdenes(leder), Ole Andreas Lerfald, Jan Dahl, Jan Korstad og Per Annar Hoås.

 

 

Les forrige sak:
Det blir kulturkveld på Florvang i Flora fredag 12.april. Tema blir bygdeliv og bygdeutvikling, sier Erling Weydahl i «Flora, bøgda for alle».
Inviterer til kulturkveld på Florvang

  Kulturkvelden på Florvang fredag 12. april åpner dørene klokka.19.00, og […]

Close