0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

God jul fra oss til deg

– Ta vare på hverandre, og få tiden til å gå bittelitt saktere i juledagene enn i de vanlige hverdagene

(Foto: Britt Mari Rolseth)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Juleforberedelser, julebakst, julegaver, juleavslutninger, julebord. Det er mye som skal gjøres i løpet av noen hektiske førjulsuker. Alt skal være på stell idet Sølvguttene synger jula inn julaften. Men kanskje senker vi skuldrene noe mer enn for noen år siden. Har vi ikke sju sorter til jul, men kanskje bare tre, og attpåtil innkjøpt, så blir jula bra likevel. Er ikke alt sølvtøy blankpusset så går det også fint. Kanskje er ikke alle overskapene på kjøkkenet rundskurt med grønnsåpekluten? Trøst deg med at jula kommer likevel, og det viktigste er ikke at alt er skinnende rent og julebordet overdådig oppdekket. Det aller viktigste er at du ser dem rundt deg.
Jula kommer på en perfekt tid av året. Det er mørkt, det hender seg det er både kaldt og glatt. Men innomhus er det stort sett varmt, både i temperatur og medmenneskelighet. De aller fleste er veldig flinke til å bry seg om hverandre i hverdagen, men i jula blir vi enda flinkere. Bare husk at du også skal se innom til de som ikke har så mange rundt seg. For det er mange som sitter i ensomhet eller tosomhet. For disse kan juledagene bli ekstra lange.
Jula er et pusterom i en, for mange, travel hverdag. Vi er iallfall flinke til å omtale den som travel, for det finnes ikke stort vi skal gå glipp av. Vi arbeider betydelig mindre i løpet av ett år enn tidligere generasjoner og vi har alskens hjelpemidler som gjør at alt i hverdagen går lettere og er mindre arbeidskrevende. Likevel har vi det travlere og travlere. Jula er tid for skuldersenking, for en god prat, for stillhet i ro og fred, og mest av alt litt tid sammen med de som betyr aller mest for deg. Bruk den godt.
Vi i Stjørdals-Nytt er opptatt av å spre glede og av å være et hyggelig avbrekk i de travle dagene. Det er vi i jula som i resten av året. Vi håper vi klarer det og at vi får lov å være en del av livet i hjemmet ditt. Vi er opptatt av mennesker, menneskers historier og erfaringer og de hyggelige og oppbyggende hendelsene i lokalsamfunnet våre. Så er vi også opptatt av at det holdes liv i lokalsamfunnene i alle våre kommuner. De små kommunene har sine utfordringer, men det har også de store. Uansett hvordan man vrir og vender på det utfordres alle fra enda større steder og enheter. Derfor har vi en liten oppfordring i de siste dagene før julaften; hvis du fortsatt mangler en julegave eller tre, eller noe til julemiddagen, så ta en tur på butikken nær deg. Vi tror alle, i likhet med oss, har et ønske om at det skal være lys i vinduene, ikke bare i boligene, men også i butikkene, i mange år framover.
Kjære gode leser av Stjørdals-Nytt; nyt jula, vær snill og grei med hverandre, ta vare på hverandre, og få tiden til å gå bittelitt saktere i juledagene enn i de vanlige hverdagene.
Vi ønsker deg og dine ei riktig god jul og et godt nytt år.

Les forrige sak:
FLITTIG DUGNADSGJENG: Helt siden 2004 er det drevet frivillig arbeid på Stjørdal Museum og i Prestegårdshagen. Her er i første rekke f.v. Olaf Aarre, Arne Moksnes, Bjørn Sakshaug og Jorulf Holiløkk. Andre rekke f.v.: Viggo Lorvik, Iver Johanessen, Aud Lyngstad, Veleria F. Stâdeli-Zûrcher, Kurt Stâdeli, John Sakshaug, Ivar Forbord, Oddgeir Røddesnes, Bjørn M. Kvittem og Øyvind Heimstad. Bakre rekke f.v.:  Ragnar Næss, Jon Gressetvold, Gunnar Rikardsen, Svein Fandal, Rolf Skjervold, Gudbjørn Øfsti, Elias Williksen, Rolf Urstad, Petter I. Grønnås, Asbjørn Bakken, Helge Storå, Arne G. Thingstad, Olav Bakken og gjestearbeider Tore Næss. I tillegg er det noen andre som har møtt jevnt gjennom dugnadsåret, men som hadde forfall på «fotodagen».
Museumsvenner med 3000 dugnadstimer

Ildsjelene i Stjørdal museums venner gjør en formidabel innsats for museet

Close