16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

God plass for parkering

- Det er fortsatt mange parkeringsplasser på det gruslagte arealet nord for Torgkvartalet. Plenen i forgrunnen vil også bli omgjort til parkeringsplasser.

 

– Store deler av grusbanen blir fortsatt parkeringsareal. Dessuten vil vi gjøre om den siste biten fram mot Ole Vigs gate til parkering. Det betyr også noen nye parkeringsplasser.

 

Praktiske løsninger

– Medfører byggeprosessen ekstra trykk på parkeringsplasser?

Coop Storlien artikkelnivå

– Her må vi finne praktiske løsninger. Det vil være relativt få arbeidere i sving i starten, men antallet vokser etter hvert. Vi har stilt krav overfor Skanska om å bruke området utenfor Fjellhallen som parkeringsplass til egne arbeidere. Her er det ledig kapasitet hele døgnet. Ansatte knyttet til Skanska skal ikke legge plass på parkeringsplasser i sentrum.

 

Halsenbanen

– Er det aktuelt å erstatte tapte parkeringsplasser med nytt parkeringsareal?

– Vi vil fortsatt diskutere åpning av Halsenbanen i et godt samarbeid med skolene – Halsen B og Halsen U. Halsen B er største bruker av Halsenbanen. Vi kan anlegge midlertidig parkering i anleggsperioden hvis behovet skulle melde seg. Det er en løsning vi vil vurdere. Men det må være igjen lekeareal for barna på Halsen B!

 

Lekeareal

– Nå er det sommer, men om vinteren er Halsenbanen dekket av en isflate. Blir den erstattet?

– Ungene skal slippe å møte vinteren uten mulighet for å gå på skøyter. Vi skal finne et alternativt tilbud til isflater.

– Parkering i Stjørdal er et omdiskutert tema – hvordan ser det ut framover?

– Når vi har fått på plass ei permanent løsning for parkering under Husbyjordet, vil Stjørdal få et nytt og framtidsrettet parkeringsregime, sier Tore Rømo.

 

 

Les forrige sak:
Mange barn fikk gleden av å grave første spadetak for det nye kulturhuset.
Små byggherrer og nytt kulturhus

  Det var de kommende brukerne av kulturhuset, barna som fikk […]

Close