16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

God stemning på musikkafe

 

Stjørdal Blandakor inviterte søndag til tradisjonell vårlig musikkafe med någåt attåt. Det var både kaffe og mat, og ikke mist full musikk. Kvelden ble åpnet med trekkspill musikk med Harald Vinge som startet det hele med en låt som heter «Klunken» av Toralf Tollefsen og fulgte videre opp med en vår-vals. Etter det var det klart for vertskapet selv som startet med «Morning has broken» av Cat Stevens. Dirigent for koret er 24 år unge, Hanne Terese Sjaastad fra Levanger, som holder på å utdanne seg som dirigent i Danmark og skal ha eksamen om en uke. Utdanningen er fjernundervisning, så hun slipper å være i Danmark å ta undervisning. Hanne har vært dirigent for blandakoret i ca. to år nå.

 

Tradisjonskafe

Musikkafeen arrangeres både vår og høst, og har holdt på i en fem seks år sier Torhild Kløften Bergh i Stjørdals Blandakor. Maten som serveres er det medlemmene i koret som står for selv, med snitter og diverse kaker med mer. Koret består av femten medlemmer, hvorav fire er menn. Torhild sier at de gjerne kan bli flere, så hvis det er noen som ønsker å synge i koret så er de hjertelig velkommen til å bli med i et sosialt og hyggelig miljø. Det loddes også ut flotte premier som koret har mottatt fra sine sponsorer, blant annet søndags-lunch for to på Rica og lunch for to på Egon og mye mer. Det er et trofast publikum, og det er mange av publikummerne som kommer igjen på musikkafeen nesten hver gang. Jeg fikk plassert meg ved et bord helt fremme ved scenen med fire flotte damer som bor i Stjørdal. De fire damene var Jorunn Eimhjellen, Gudrun Stokke, Margit Aalberg og Gerd Vikan som alle hadde vært med tidligere på musikkafeen. Det var veldig hyggelige damer som tok meg godt imot.

Hellsenteret uke 25 mobil

 

Variert program

Blandakoret hadde et fellesnummer med Harald Vinge på trekkspill, «No kjæm ein vals» med tekst av Olvar Knutsen og musikk av Finn Ludt. Så var det klart for det lokale band som kaller seg for «The Beach Band» bestående av Paul Strand på gitar, Egil Strand på Bass og Egil Stamnsve på trekkspill. De åpnet med «Trondheimsnatt» av Åge Aleksandersen, og fortsatte med to sanger til med Åge. The Beach Band ble avløst med allsang, «Danse mot vår» og «Tullipaner fra Amsterdam» som nok helt sikkert fik snøen til å trekke seg litt raskere tilbake. Når siste tonen på «Tulipaner fra Amsterdam» var spilt, kom det en utrolig morsom kommentar fra kveldens yngste gjest, Vilde Årnes Nesheim på to og et halvt år, «No bli det kaffe». Det var ikke helt sant, for Dameavdelingen fra Lånke, dirigert av Trine Furnes, skulle ha noen ord med i laget før det ble kaffe. Dameavdelingen er et eget kor som ble stiftet på selve kvinnedagen, 8. mars i 2012, og har dermed holt på i ca. ett år. De ble skilt fra mennene i Lånke KorAll, og står nå meget godt på egne ben. Koret startet med en klassikker av Wolfgang Amadeus Mozart på engelsk. De fulgte opp med en vakker vuggesang fra Nordland som heter «Veslegutt skal sove nå». Så ble det kaffe og mat til Vildes store begeistring. Hun var med sin mormor, Aud Moen, på konserten, og var kjempeflink til å være på konsert. Hun syntes det var fin musikk, og kjempegode vaffelkaker.

 

Mere vår i vente

Etter at mat og kaffe var inntatt ble det fart i allsangen igjen, og mer vår ble det sunget om i sangen «Kommer nå, våren» av Stein Ove Berg og «Menuett i mai» av Vidar Sandbeck. To flotte norske vårsanger. Dameavdelingen tok så på seg rollen som Tante Sofie fra «Folk og røvere i Kardemomme by» hvor alle hadde tatt på seg egnet kostyme til sangen «Tante Sofies vise». Det ble mye «Huffa meg». Den siste sangen koret fremførte var en syforeningssang, og den alene var verdt alle inngangs pengene. En morsom sang som godt kunne ha vært med i et hvilken som helst revy. Det var stor latter blant publikum, og en god latter forlenger som sagt livet. Så var det igjen klart for The Beach Band som fortsatte med «Spor i sand», og fulgte opp med en revyvise om «Grå-elva». Den siste melodien de fremførte var en sang av Arne Moksnes som heter «Lykkelig kjærlighet på Tangmoen». Avslutningsvis fikk vi to sanger med Stjørdal Blandakor med «Nocturen» av Evert Taube, og til sist «Kom mai du skjønne milde» av Mozart. Det hele ble avsluttet med loddtrekning, og jeg regner med at alle var fornøyde selv om at det ikke ble premier til alle. Musikalsk sett var det en flott kveld.

Finn ut mer om Stjørdal Blandakor på nett: http://www.stjordalblandakor.no/

{joomplucat:153 limit=33}

Les forrige sak:
Hærlig tid på Malvik Senter

  Det var bra med folk som hadde funnet veien til […]

Close