9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Gode tips til å velge det varme blikket

|| Menighetsarbeider Silje Smørvik (t.h.) og sokneprest Kristine Setran ser fram til foreldrekurset med Liv Berit Heimstad Tønnessen.||

– Hvordan skal vi se på våre egne barn når det blåser rundt oss. Det er det dette handler om, sier Kristine Setran.

Hun er sokneprest i Lånke menighet, og initiativtaker til at Liv Berit Heimstad Tønnessen kommer til Kimen for å holde kurs lørdag.

– Det hele startet med at jeg leste hennes bok «Å velge det varme blikket». En veldig fin og lettlest bok som henvender seg til «vanlige» foreldre som gir inspirasjon, mot og håp, sier Setran.

Etter å ha lest ferdig boka tok hun kontakt med forfatteren, og den henvendelsen har nå endt opp i at Heimstad Tønnessen tilbringer bortimot en uke i Stjørdal.

– Hun har familie på Skatval så hun kombinerer jobb og familiebesøk, sier menighetsarbeider Silje Smørvik, som også er sentral i arrangementet.

Coop Storlien artikkelnivå

Livssynsnøytralt

Både Setran og Smørvik er opptatt av å understreke at kurset som arrangeres i Stjørdal kirke er livssynsnøytralt.

– Vi i kirken gjør veldig mye for unge og ungdommer og vi har mange aktiviteter for eldre. For småbarns- og ungdomsforeldre har vi ikke så mange tilbud, derfor håper vi dette passer midt i blinken, sier de to kirke-ansatte.

Det å være foreldre har forandret seg med samfunnsutviklingen, og utfordringene har endret seg i takt med dette.

– Dagens foreldre står i utforinger som dreier seg om at begge er i jobb, nettverkene med familie er gjerne mindre og vi er opptatt av at ungdommene våre skal lykkes i alt. I kurset blir det formidlet at det er vanlig å ikke lykkes med alt, sier Kristine Setran.

Foredrag for konfirmantforeldre

Liv Berit Heimstad Tønnessen har årelang erfaring i formidling og pedagogikk. Hun omtaler seg selv som inspirator, lederstøtte, mentor og forfatter og har tilhold i Stavanger.

– Hun jobber med både ledelse, store bedrifter og organisasjoner, men er også mye brukt i skoler og barnehager. Alt hun jobber med dreier seg om den menneskelige faktor, sier Silje Smørvik.

Heimstad Tønnessen skal holde det fire timer lange foreldrekurset på lørdag, men allerede torsdag har alle konfirmantforeldre i Stjørdal mulighet til å høre henne snakke om foreldrerollen. Under søndagens gudstjeneste i Stjørdal kirke i Kimen skal hun holde preken, og i dagene etter helga er hun tilgjengelige for enkeltavtaler med foreldreveiledning.

– Vi er overbevist om at det blir bra for alle foreldre å investere i fire timer lørdag for å være med på dette kurset. Har du trøbbel med barnevakt har vi også et opplegg for alle fra fem år og oppover mens foreldrene er på kurs. Ungene tar vi med oss på kjøkkenet i Kimen og i en av danseboksene, sier Silje Smørvik.

Gode sponsorer

Påmelding til foreldrekurset foregår via Kimens hjemmeside, mens påmelding til det gratis barneopplegget parallelt skjer via kirken i Stjørdal sin hjemmeside.

– Foreldrekurset koster 175 kroner inkludert lunsj. Vi vil gjerne takke Lions Club, Stjørdal Sanitetsforening Bygden og Hegra Sanitetsforening for gode bidrag til å gjøre dette tilbudet mulig, sier Kristine Setran og Silje Smørvik.

Les forrige sak:
||
Kristines videoer skal få ungdommene til å stemme

Kristine Bremnes fra Stjørdal er engasjert i en kampanje som heter […]

Close