2 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Gode venner sørget for perfekt julegave

|| GLADE GIVERE OG MOTTAKER: Fra venstre: Initiativtakerne Inger Susanne Andersen Einang og Svein Beruld Andersen, Arna Hoven og to av sponsorene Christian Røst (Gjensidige Stjørdal Brannkasse) og Rolf Einar Pedersen (Danske Bank).||

– Jeg fikk bortimot sjokk, og setter så enormt pris på dette. Det er helt ufattelig, sier Arna Hoven.

Spleiselag

Torsdag kveld var hun bedt bort til sine gode venner Inger Susanne Andersen Einang og Svein Beruld «Bærten» Andersen til en hyggelig førjulskveld med gløgg og pepperkaker. Men det var flere som var på besøk da Arna troppet opp. Der satt også Christian Røst fra Gjensidige Stjørdal Brannkasse og Rolf Einar Pedersen fra Danske Bank. Sammen med Moksnes Sport, Spar Hegra og Best Hegra hadde de vært med på litt av et spleiselag. Ekteparet Andersen mente det var på høy tid at det skjedde noe ekstra hyggelig for Arna Hoven.

– Arna har ikke anledning til å ta førerkort, og da kan dagligdagse ting som en handletur på Spar være en tøff utfordring, når det er halvannen kilometer med oppoverbakke hjem. Skal man en tur til Stjørdal er man avhengig av buss, som ikke akkurat går hvert 15. minutt, her i Hegra, sier «Bærten» Andersen.

Derfor hadde de gode vennene tatt initiativet og sørget for at de kunne overrekke Arna Hoven en flunkende ny elsykkel til jul.

– Dette gjør hverdagen hennes mye enklere, sier Andersen, og får full støtte fra den forfjamsede gavemottakeren.

– Jeg kommer til å bruke den hele tida. Jeg har bestandig syklet mye, men nå blir det jo en lek, sier Arna Hoven som er alenemamma til fire i alderen 7 til 27, der tre av dem fortsatt bor hos mamma.

– Stiller alltid opp

Hun kan ikke helt forstå hvorfor hun fortjente dette, men giverne er ikke i tvil.

– Arna er en dame som alltid setter andre foran seg selv og bidrar hver eneste gang hun kan. Du trenger aldri spørre Arna om hjelp. Ser hun at du kunne trengt en hånd, så hjelper hun til uten å spørre, forklarer Svein Beruld Andersen.

Prøvetur lille julaften

Julekvelden kom tre dager på forskudd for Arna Hoven i dag. Nå blir livet lettere, og allerede lille julaften skal hun ut på den første prøveturen. 

– Det er piggdekk på sykkelen, og det står sommerdekk og venter på meg på Mosknes Sport. Jeg er så rørt, og i morgen skal «Bærten» og jeg ut på prøvetur, forteller Arna Hoven fredag ettermiddag. 

Mange kan nok vente seg litt ekstra Arna-besøk i framtida. Ikke minst blir det lettere å besøke foreldrene som bor i Knottbakkan, og det blir nok enda flere sykkelturer til Stjørdal. 

– Men jeg kan altså ikke forstå at folk kommer på å gi meg noe sånt. Jeg har da ikke gjort meg fortjent til dette, og er helt satt ut ennå. 

Les forrige sak:
||
Mobil-fiksere må stenge

Fredag 22. desember siste åpningsdag for mobilreparatørene i Torgkvartalet.  - Etter […]

Close