-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Godt i gang med forberedelsene til vinteren: – Vi har store forventninger

- Vi er i drift og vi er i gang, og vi satser på en vinter med masse snø og fine forhold, sier Aud Ravlo Sakshaug, daglig leder ved Meråker Alpinsenter. – Vi er i drift og vi er i gang, og vi satser på en vinter med masse snø og fine forhold, sier Aud Ravlo Sakshaug, daglig leder ved Meråker Alpinsenter.

Om noen få måneder er alpinsesongen i gang, og Meråker Alpinsenter er godt i gang med forberedelsene til vinteren.

Daglig leder ved Meråker Alpinsenter, Aud Ravlo Sakshaug, forklarer at hovedfokuset til alpinsenteret blir på vedlikehold for den kommende vintersesongen.

– Det skjer ikke noe særlig store forandringer med unntak av det som går på sikkerheten. Heisene for eksempel blir rehabilitert og overhalet. Det er ting som ikke vil vises for gjestene, men for oss er det betryggende å vite at ting har blitt gjort og at det er på stell, sier Sakshaug.

Potensial

Hun forklarer at før sesongen vil det kun bli gjort det nødvendige vedlikeholdet. I juni ble det tatt opp behovet for investering fra eiernes side for å utvikle området, men det ble ikke bevilget penger for dette.

– Det er et stort potensial på Fagerlia som ikke blir utnyttet. Det kan man selvfølgelig stille spørsmål til hvorfor, men det handler om eiernes viljestyrke til å investere. Det er det ved hver bedrift, sier Sakshaug.

For tiden jobber hun og alpinsenteret med å innhente arbeidsfolk til sesongen, men hun er sikker på at de klarer å fylle opp vinterteamet denne sesongen også.

– Vi er i drift og vi er i gang, og vi satser på en vinter med masse snø og fine forhold. Jeg har fortsatt noen ledige plasser, så hvis noen er interessert er det bare å ta kontakt. Plutselig kan situasjonen endre seg over vinteren, opplyser Sakshaug.

– Ikke alt er overførbart

Nylig var den daglige på en minimesse hvor store og små alpinanlegg i Norge samlet seg for faglig oppdatering. Der fikk hun muligheten til å utveksle erfaring og lærdom fra de andre deltakerne, og fikk også møte andre i bransjen etter minimalt med samlinger de siste årene.

– For min del, som bare har jobbet etter at koronaen startet, så var det første gangen jeg så folk ansikt til ansikt. Man samler til seg fra hva andre folk kommer med, men det er ikke alt som er direkte overførbart. Hvordan sesongen blir vet man aldri, og vær og føreforhold må man ta som det blir, forklarer hun.

Store forventninger

Sakshaug kommer også inn på hvordan fjorårets sesong var for senteret.

– Det var perioder som var veldig bra i og med at svenskegrensa var stengt. Så hadde vi en dårlig påske, med oppbremsing i landet og at man helst ikke skulle ha besøk. Det var heller ikke kjempevær i påska og fikk vi en svak avslutning på sesongen, sier hun.

Etter den blandede sesongen, preget av både pandemien og dårlig vær, er Sakshaug nå mer positiv til den kommende sesongen.

– Vi har store forventninger til sesongen. Det bygges og utvikles mange hytter i Fagerlia, så vi forventer at det kommer nye folk og nye gjester som vil besøke oss. Ellers skal vi være i normal drift når temperaturene faller og vi kan produsere snø, da er vi klare.

Les forrige sak:
Politiloggen – rykket ut til slåsskamp, biltreff og urinering

Close