6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Godt i gang med nytt omsorgssenter for flere hundre millioner kroner

Her kan du se bildeserie fra byggeprosessen

Arbeidet med nye Fosslia Omsorgssenter til en prislapp på 277 millioner kroner er i gang. Forrige uke ble blant annet fasadene på garasjebygget ferdigstilt.  

Arbeidet med nye Fosslia Omsorgssenter er godt i gang. Forrige uke ble fasadene på garasjebygget ferdigstilt, selv om arbeiderne møtte en utfordring underveis. 

Arbeidet med den nye omsorgsinstitusjonen som skal bli spesialtilpasset demente brukere på Fosslia er godt i gang. Prosjektleder i Stjørdal kommune Jan Torstein Ovidth kan blant annet opplyse at fasadene på garasjebygget allerede er ferdigstilt.  

Når stillasene forsvinner kommer sluttproduktet godt frem og tømrerne i tillegg til våre driftspersonell er godt fornøyd med resultatet, forklarer han.  

Veggplater på plass

Ifølge Ovidth er arbeide innvendig godt i gang. Her er både veggplatene og himlingen kommet på plass.  

Nå gjenstår bare portmontasje, dørmontasje, noe utstyrsmontasje på tekniske fag, foringer og listverk før det kan overleveres til to forventningsfulle driftsansvarlige, opplyser han.  

Videre forklares det at manuell rivning av Fidesbygget er mer eller mindre ferdig med unntak av vinduene.  

Disse skal demonteres i neste uke. Deretter begynner maskinell rivning av råbygget 

 Liten utfordring

I forbindelse med utgravingen for bygg B har arbeiderne støtt på en liten utfordring med at fundamenteringen på gamle Nyenga dagsenter 

– Det ligger mye dypere i grunnen enn forventet. Disse må pigges og knuses før vi kan få gravd ut områdeti sin helhet, forklarer Ovidth.  

Til tross for disse utfordringene har Tverås kommet i gang med utgraving og planering for bunnplate på delområde B2. 

Effektiv produksjon

Jernbinderne har også fått etablert en fabrikasjonsrigg hvor armeringskonstruksjoner prefabrikeres for deretter å heises på plass i forskalingen.

Armeringsbukkene som ble laget i forrige uke bidrar til effektiv produksjon i riktig arbeidshøyde, noe som også reduserer slitasjen på kropp og ledd, mener prosjektlederen.  

På delområde B1 er bunnplata på teknisk rom ferdig støpt, samt en del av bankettene. Neste uke skal det støpes fundamentdragere og mer banketter på delområde B1

– Vi forventer å kunne begynne med bunnledninger og kanskje også isolering på delområde B2, opplyser Ovidth videre.  

Les forrige sak:
Stjørdal sentrum har de siste dagene badet i sol, men nå kommer værskiftet.
Bilister med sommerdekk går spennende dager i møte

- Vent noen dager med å bytte dekk, sier meteorologen

Close