7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Godt resultat

Medarbeiderne hos Via Travel Tvete AS på Torgkvartalet er opptatt av å gi sine kunder positive reiseopplevelser på sine ulike reisemål. – Velkommen innom til en reiseprat, sier f.v. Lisbeth Skaug Salberg, Anniken Seljeseth og Linda Landstad Krogstadnes fra Meråker som sammen med adm. dir. Tor Jakob Reitan setter pris på et godt resultat i det første full driftsåret for det fusjonerte selskapet.

 

– Island er blitt et veldig populært reisemål, sier Anniken Seljeseth hos Via Travel Tvete AS.

– Jeg har solgt reiser i mange år, men har aldri opplevd en så stor interesse for Island som tidligere var uaktuelt for manga pga høyt privnivå. Men etter finanskrise og devaluering er prisnivået på Island blitt et helt annet. Nå skremmer det åpenbart ingen nordmenn fra å reise dit. Island trenger alle de turister landet kan få. Derfor er det gledelig at så mange vil reise til Island, sier Anniken Seljeseth som har Barcelona som en god nr. 2 på sin liste over ønskede reisemål. Men øverst ligger altså Island.

Godt resultat
– Via Travel Tvete AS leverte et resultat på kr. 3,45 mill. kr. i 2010. Etter fusjonen mellom Tvete Reisebyrå AS og VIA Travel Trondheim AS var det første hele driftsår. I et presset marked gir det en resultatgrad på over 8 %, sier adm. dir. Tor Jakob Reitan som er veldig glad for det gode bidraget fra kontoret på Torgkvartalet. 

– I 2010 omsatte selskapet reiser, kurs og konferanser til en verdi av ca. 450 mill. kr og hadde ca. 45 mill. kr. i driftsinntekter. Selv om vi ser en betydelig økning på antall ferie- og forretningsreiser i forhold til 2009, gir lavere gjennomsnittspriser kun en marginal økning på omsetningen. Det største bidraget til vårt gode resultat kommer fra kraftige kostnadsreduksjoner og klare strategiske valg gjennom fusjonen, sier Reitan.

Coop Storlien artikkelnivå

Fem enheter
Da selskapene startet fusjonen medio 2009, hadde selskapene ni resultatenheter og kontorsteder i Trøndelag. Nå er antall redusert til fem i det nye selskapet: Trondheim (2); Orkanger, Stjørdal og Verdal med til sammen 70 ansatte. Selskapet eies 80 % av Studentsamskibnaden i Trondheim og 20 % av Tvete Holding AS. Vi selger alle typer reiser samt administrasjon av kurs og konferanser, sier Reitan.

– Hvordan ser markedet ut framover?
– Det er lovende. Ordrereservene hittil i år ser ut til å gi oss et ytterligere løft i 2011. Vi registrerer en sterk markedsvekst i bestilte ferieturer. På enkelte kontor har vi nær en dobling i forhold til i fjor.

Syden og cruise
– Hva er mest populært?
– Vi ser at den tradisjonelle sydenturen samt cruise står veldig sterkt. Vi ser også en markant økning av etterspørselen etter spesialreiser til uvanlige reisemål med mindre grupper. 

– Forretningsreiser?
– Etterspørselen er kraftig økende, også etter business class. Reiselysten er tilbake, men jeg tror at vi får se at flybillettprisene vil bli jevnt økende i 2011 pga for lave marginer og selskapenes høye drifstoffkostnader, sier Reitan som understreker at bedrifter etterspør sikkerhet: – Da er det greit med et reisebyrå i ryggen.

Gruppeturer til Island
– Jeg kommer tilbake til Island. Vårt reisebyrå har kjøpt opp plasser på avganger til Island for å lage pakker. De har solgt meget bra. I tillegg er det andre som grupper som velger å reise til Island gjennom oss. Det er meget positivt, sier Anniken Seljeseth som er opptatt av å understreke det unike tilbudet som publikum får hos et reisebyrå:

– Vi informerer om alle flytilbud og alle flyselskap og gir kunden den totale oversikt uten en krone mer. Det er en del av servicen. Nå har både Star Tour og Apollo fjernet nettrabatten. Budskapet et enkelt: La oss gjøre jobben for deg! Vi er behjelpelig med leiligheter og spesielle ønsker. Bestilte turer gjennom en turoperatør gir en mye bedre sikkerhet. Dersom publikum ønsker et byrå de kan bruke, må det også brukes, poengterer hun.

Brasil og Sør-Afrika
– Brasil og Sør-Afrika er begge satsingsområder. Det blir ekstra interesse rundt Brasil som skal arrangere VM i fotball i 2014 og Rio de Janeiro er vertskap for OL i 2016. Det betyr bl. a. at landet styrker kommunikasjonene. Sør-Afrika er et spennende land som mange har fått øynene opp for. Nå fikk vi en pause i reisene til Egypt, men jeg tror de turene kommer tilbake for fullt. Både Egypt og Tunis trenger sårt turistbesøk og vil gjøre sitt ytterste for å legge alt til rette, sier Anniken Seljeseth.

Sluttord?
– Fusjonen har virket veldig positivt, sier adm. dir. Tor Jakob Reitan.

Les forrige sak:
Foto: Trond Olav Venseth fra Stjørdal og Selbu (t.v) er på Filippinene og Mr. Gay World.
Mr Gay World fra Selbu?

  Selbyggen Trond Olav Venseth (24) og sin personlige stylist er […]

Close