19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Golfdrive i Stjørdal: – Jeg har aldri opplevd maken

Stjørdal Golfklubb har sin beste sesong på 10-15 år, forteller daglig leder Tor Erik Berbu

Tor Erik Berbu kan glede seg over den beste sesongen for golfklubben på 10-15 år. Nesten daglig må han og hans frivillige samle opp de 7000 ballene som er tilgjengelig på driving rangen. Tor Erik Berbu kan glede seg over den beste sesongen for golfklubben på 10-15 år. Nesten daglig må han og hans frivillige samle opp de 7000 ballene som er tilgjengelig på driving rangen.

– Vi har fått 141 nye medlemmer i år, og vi er nå totalt 584 medlemmer i golfklubben. Omsetning på green fee og i proshopen har doblet seg fra i fjor til i år.

Stjørdal Golfklubb går så det griner i koronatiden, og Tor Erik Berbu sitter komfortabelt tilbakelent i kontorstolen i inne i rommet hvor alle viktige beslutninger tas. Kontoret er relativt beskjedent møblert, og på skrivebordet, like bak PC-skjermen, ligger en fristende pose med sjokolade som barnebarnet snart skal komme og plukke med seg.

Inne i en reol ligger tallene som Berbu av og til strekker seg etter for å hente, slik at offentligheten skal få vite hvordan det går med golfklubben like utenfor bykjernen i Stjørdal. I år er det bare en glede å lene seg bort til hyllen for å finne frem papirene.

Barnebarnet Silje Berbu er en av flere ungdommer Tor Erik Berbu har ansatt i proshopen, som i år har doblet omsetningen siden i fjor.
Barnebarnet Silje Berbu er en av flere ungdommer Tor Erik Berbu har ansatt i proshopen, som i år har doblet omsetningen siden i fjor.
– Aldri opplevd maken

Tidligere år har både Berbu og forgjengeren gruet seg til å studere regnearkene for mye. Golfklubben har hatt det tøft, men i år har alt gått mye bedre enn selv de aller mest optimistiske kunne håpe på i drømme.

– Jeg tror mange har syntes det har vært godt og trygt å komme hit, og i løpet av mine seks år har jeg aldri opplevd maken til aktivitet på banen, sier 72-åringen, som innehar en halvårskontrakt som daglig leder.

Man kan trygt si at eierne av golfklubben har gjort en god ansettelse. Halvårskontrakten varer hele året, og timene er det ingen som ønsker å regne for mye på. Det spørs om kona Martha deler synspunktet om at gubben er et varp for golferne i byen.

– Det er ikke mange ganger i løpet av sommeren at vi har spist middag sammen, sier Berbu, som pensjonerte seg som 66-åring etter at Telenor hadde vært hans arbeidsgiver i 47 år.

- I løpet av mine seks år i Stjørdal Golfklubb har jeg aldri opplevd maken til aktivitet på banen, sier Tor Erik Berbu.
– I løpet av mine seks år i Stjørdal Golfklubb har jeg aldri opplevd maken til aktivitet på banen, sier Tor Erik Berbu.
Koronaeffekt

Når golfsjefen sier at det er trygt og godt å komme til golfbanen, tenker han selvsagt på koronapandemien. Den er nok en av grunnene til at golfklubben har hatt en så enorm vekst, men golfbanen har langt i fra vært et fristed hvor folk kunne gjøre hva de ville.

– Vi har tre regler. En meters avstand, aldri leie ut golfbiler til flere enn én, med unntak av personer som bor sammen, og spillerne får aldri ta opp stangen som står plassert i de 18 hullene. Stort sett har det fungert bra hos oss, sier Berbu.

Flere ungdommer har også kommet inn og blitt medlemmer i klubben.

– I tillegg til koronaen har vi greit å rekruttere flere fotball- og håndballspillere i klubben. Disse har igjen fått med seg kompiser og foreldre til å spille. Nå er vi 584 medlemmer i klubben og det er en oppgang på 141 siden i fjor, sier han.

Nå er vi 584 medlemmer i klubben og det er en oppgang på 141 siden i fjor

Berbu har også sørget for at folkemengdene ikke har hopet seg opp under store arrangement og konkurranser.

– Heldigvis har det alltid vært finvær de gangene det har deltatt rundt 100 spillere på våre arrangement, og kunne premieseremoni foregår utendørs spredt over et stort areal, sier han.

Økning også på utleie av golfbiler

Folksomt har det vært. Enkelte veterangolfrunder, som foregår på onsdagene, har det deltatt så mange som 50 spillere. I tillegg har gjestespillerne som må betale en avgift for å spille, den såkalte green fee, stått i kø.

– Vi har over doblet omsetningen av green fee. Utleie av golfbiler har økt med mellom 20 og 25 prosent, selv om vi har hatt samme antall biler å leie ut, sier Berbu.

Når mange besøker anlegget får det også en hyggelig bieffekt.

– Omsetningen i proshopen er også doblet i forhold til i fjor.

Når regnskapet skal legges frem til årsmøtet neste vår, er det grunn til å tro at de fremmøtte kan unne seg et vaffelhjerte med brunost ekstra.

– Det vi får inn ekstra skal vi spare til senere år, men det er fint at vi har greid å snu økonomien og at golfklubben går godt igjen etter flere tunge år. Årets sesong blir ikke tidenes beste. Da golfklubben ble startet hadde vi over tusen medlemmer, men 2020 blir i alle fall den beste på 10-15 år, sier Berbu.

Golfklubben går godt igjen etter flere tunge år

Dugnadsklubb

Hvis noen tror Berbu tar all ære for at golfklubben har lykkes i år, tar disse feil. Golfsjefen har gjort et imponerende stykke jobb, men han er i løpet av samtalen snar med å trekke frem alle de frivillige som stiller opp – hver eneste dag.

Ildsjelene reparer ødelagt utstyr, som sparer klubben for utgifter på mange hundre tusen kroner, de klipper plener og steller fint rundt om på det enorme anlegget. Skulle golfklubben kjøpt disse tjenestene hadde ikke regnskapet vært like lystelig lesning.

– Vi har 16 personer som klipper plenene på rundgang, og hver eneste morgen møter mellom fem og syv pensjonister opp for å reparere maskiner og utføre forefallende arbeid. Vi hadde ikke greid å drive klubben uten all frivillig arbeid som legges ned, sier Berbu.

Les forrige sak:
Tredje strake tap for Stjørdals-Blink

Maktet ikke å tukte Ull/Kisa på hjemmebane

Close