3 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Gospelkveld på bedehuset

Gospelkoret «RejoiSing» har sangkveld på Stjørdal bedehus tirsdag 25. februar

GOSPELKVELD: Til Stjørdal Bedehus kommer gospelkoret «RejoiSing» med sin sangkveld tirsdag 25. februar. Medlemmene er fra Frosta, Åsen og Levanger. Helge Gudmundsen blir konferansier, og koret Selbuklang blir også med denne kvelden. GOSPELKVELD: Til Stjørdal Bedehus kommer gospelkoret «RejoiSing» med sin sangkveld tirsdag 25. februar. Medlemmene er fra Frosta, Åsen og Levanger. Helge Gudmundsen blir konferansier, og koret Selbuklang blir også med denne kvelden.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Gospelkoret «RejoiSing» skal ha sangkveld på Stjørdal bedehus tirsdag 25. februar i selskap med «Selbuklang» og konferansier Helge Gudmundsen kjent fra radio og TV, sier leder Anne-Lise Sivertsen.

– «RejoiSing» er et gospelkor med medlemmer fra Frosta, Åsen og Levanger. Tirsdag 25. februar skal vi ha sangkveld på Stjørdal bedehus i godt selskap med velkjente Helge Gudmundsen som konferansier. Han forteller:

Gospeltradisjonens røtter

– Jeg er opptatt av det spennende samspillet mellom korene og det store spennet i korenes repertoar. Det er et vidt spenn fra gospel til Namsos med innslag både fra Åge Aleksandersen og Terje Tysland Gospeltradisjonen har sine røtter i menneskelivets gleder og sorger. Jeg finner nettopp den biten i sangene av Åge og Terje som «Selbuklang» skal framføre. Begge to har noe av ærligheten i møtet med livet; det som kan være tøft og vanskelig. Terje Tysland har i mange år vært knyttet til sangen «Heile livet». Her beskriver han at «veien vi valgte va vanskli førr dæ og mæ», sier Helge Gudmundsen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Livsglede

– Men her finner vi samtidig en livsglede som gir håp for framtida. Jeg vil også fortelle om gospeltradisjonen – hele livet med gospel – bakgrunnen for sangene og hvordan de er blitt kjent. Det har ikke minst skjedd fordi kjente sangere har grepet tak i sangene. Under sangkvelden på tirsdag får vi en fremføring av den kjente kanadiske gospelsangen «Put Your Hand in the Hand». Den sangen er blitt sunget inn av artister som Elvis, Joan Baez og svenske Evie Tornquist som utgav den i 1972, sier Helge Gudmundsen som gleder seg til denne sangkvelden i Stjørdal Bedehus.

Selbuklang

Det gjør også Anne-Lise Sivertsen: – Vi har vært så heldige å få med oss koret «Selbuklang» og i tillegg Helge Gudmundsen. Han er godt kjent fra radioprogrammet «Salmer til alle tider» og TV-programmet «Salmeboka minutt for minutt». Helge Gudmundsen vil ta oss med inn i sin verden av salmer med innslag av gospel, sier Sivertsen.

– Tidligere har vi vært med Åse Rakel Bøhn og sunget på julekonserter i Stjørdal kirke. Vi har også hatt gleden av å ha gospelkonsert på samme sted sammen med Rune Larsen og Angela Primm, sier Anne-Lise Sivertsen som forteller at sangkvelden i Stjørdal Bedehus på tirsdag også vil inneholde både loddsalg og kaffesalg.

– Hjertelig velkommen! sier Anne-Lise Sivertsen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Arbeidsulykke på gård

Mann skal ha fått klemskade i hånd

Close