2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

«Gråtass-kongen» møtt med mange gratulasjoner

360 mil bak rattet på en 62 år gammel Gråtass

Barnebarna Olea Kirknes Rødde (4) og Sondre Kirknes Rødde (1) var selvsagt på plass da bestefar Svein Kirknes kom hjem etter 71 dager i Gråtassen. Barnebarna Olea Kirknes Rødde (4) og Sondre Kirknes Rødde (1) var selvsagt på plass da bestefar Svein Kirknes kom hjem etter 71 dager i Gråtassen.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Den lange turen med Gråtass er over. Lørdag kom Svein Kirknes «hjem» til Gammeltraktorens Venner på Kvithamar etter 360 mil på 71 dager.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Drøyt 70 personer hadde møtt opp for å ta i mot Svein Kirknes og Gråtass da han kom tilbake til Stjørdal. Hos Gammeltraktorens Venner ble han møtt av veteraner i alle fasonger. Både veteranfolk, veterantraktorer og veteranbiler hadde møtt opp for å ønske Kirknes vel hjem etter litt av en traktortur.

To av barnebarna, Olea Kirknes Rødde på fire år, og Sondre Kirknes Rødde på ett år fikk forøvrig sitte på Gråtassen de siste metrene av turen.

Håkon Kvam (t.v) var en av gratulantene som tok imot Svein Kirknes etter 360 mil tur-retur Stjørdal-Kirkenes.
Håkon Kvam (t.v) var en av gratulantene som tok imot Svein Kirknes etter 360 mil tur-retur Stjørdal-Kirkenes.

– Det verste underveis var et lynnedslag i Rovaniemi i Finland. En dame omkom i uværet, sier Svein Kirknes som ellers forteller om en tur med store opplevelser og ikke minst mange hyggelige møter.

– Det aller beste har vært gjestfriheten hos folk. To steder bød de både på middag, dusj og overnatting. Jeg fikk fiske i Tana og fikk en laks tatt på garn. Og ikke minst da jeg fikk lekkasje i radiatoren mens jeg kjørte på E4 hjemover. Radiatoren ble loddet og trykkjørt, forteller Svein Kirknes full av gode minner og sterke opplevelser.

LES OGSÅ: Ikke bare-bare å kjøre Gråtass til Kirkenes

Coop Storlien artikkelnivå

Dessuten har han fått vært med på fire utefester og et billøp. Der fikk han også en verktøykiste som premie.

Svein Kirknes har kjørt omtrent 360 mil fra Stjørdal til Kirkenes og tilbake. Turen startet fredag 8. juni og 71 dager senere rullet han altså inn hos Gammeltraktorens Venner med samme traktor og skogskoia på slep.

Mens Svein Kirknes er 59 år er Gråtassen han har kjørt 360 mil med 62 år. 1956-modellen kjøpte han i 2014 av Karl Eidsvik på Skatval.

LES OGSÅ: Kirknes kjører Gråtass til Kirkenes

Les forrige sak:
NM-anlegget i skateparken i Stjørdal sentrum rigges ned og flyttes til Trikkestallen i Trondheim lørdag.
Må flytte NM til Trondheim

Lørdagens arrangement foregår innendørs i Trondheim

Close