6 °C Stjørdal, NO
17/09/2019

Gratis byggeplassopera

Alle er velkommen - sier f.v. prosjektleder Frode Berg i SKANSKA, operasjef Randi Spets og Jomar Ertsgård i SKU.

 

I et samarbeid mellom SKU, SKANSKA og Operat Trøndelag blir det satt opp en opera – «Prins Orlofskys byggeball» – på byggeplassen til kulturhuset lørdag 3. august kl. 14.00. Det er en av aktene i «Flaggermusen» – en operette i tre akter med musikk av Johann Strauss d.y. (1825 – 1899). Operetten hadde premiere for snart 150 år siden i Wien i 1874. Flaggermusen er blitt en favorittoppsetting for mange.

 

Forestillingen på byggeplassen til kulturhuset er en omskriving av «Prins Orlofskys operaball» med Ronald Røvik som regissør. Han har arbeidet med «Flaggermusen» tidligere. «Flaggermusen» skal settes opp i operahuset i Nordfjord i oktober i år og i Kristiansund i februar 2014. – «Flaggermusen» er også planlagt som åpningsforestilling for kulturhuset i Stjørdal i 2015, sier operasjef Randi Spets.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Under den gratis forestillingen på tomta til kulturhuset vil mange av landets fremste sangere delta. Selveste erkebiskopen Trond Hallstein Moe – landets fremste baryton – vil delta i selskap med bl. a. Henrik Engelsviken som er Are Hembres store forbilde. Han gjestet «Olav Engelbrektsson» som Nils Lykke i 2011. I år overtar Are Hembre rollen som Nils Lykke.

 

Eir Inderhaug var Lucie i 2011. Den ettertraktede sopranen vil supplere de to sammen med Nina Sæterhaug som er en ny stjerne på den trønderske operahimmelen i sporene til Randi Stene som stiller som fru Inger på Steinvikholmen også i år.

 

I tillegg kommer unge talenter og operaens egen operaskole med Seniorakademiet.

 

– Akkurat som i sceneversjonen vil Prins Orlofsky by på flotte overraskelser på byggeplassen til kulturhuset, lover operasjef Randi Spets som er veldig glad for en oppsetting midt i lørdagshandelen kl. 14.00: – Forestillingen varer i en time og kan lett kombineres med handel og andre gjøremål. Vi håper riktig mange finner plassen til byggetomta for å få med seg den flotte forestillingen, sier operasjefen som er veldig glad for at SKANSKA vil bidra.

 

Frode Berg i SKANSKA har ansvaret for alt som skjer på byggeplassen: – Vi er fortsatt i en så tidlig fase at det er mulig med en slik oppsetting på byggeplassen og synes det er et morsomt innslag. Vi er stolte over å bygge kulturhuset i Stjørdal. Jeg vil presisere at alle hensyn er tatt med tanke på sikkerhet. Det vil ikke foregå annen virksomhet på tomta under forestillingen og det blir tatt de nødvendige hensyn under montering av scene. Dessuten skal vi kjøre litt tungt materiell fram mot sceneområdet for å skape den rette stemningen rundt «Prins Orlofskys byggeball», sier Frode Berg som regner med tett hus om et år: – Det siste året går med til innvendig arbeid og ferdiggjøring av fasaden, sier han.

 

Jomar Ertsgård i Stjørdal Kulturutvikling AS (SKU) er veldig glad for denne markeringen: – Vi vil lage flere innslag i tida fram til åpningen i 2015, men dette er av praktiske hensyn eneste forestilling på byggeplassen, sier han.

 

 

Les forrige sak:
Selbusport’n 10 år

  Også i dag, på bursdagen var det mange innom på […]

Close