13 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Grensesprengende sommer i Selbu

 

Jentene oppfordrer alle til å sette av de aktuelle datoene i sommer. Da vil Årsøya bli en arena for noe helt nytt i Midt-Norge. Paragliding har en sentral rolle under dette arrangementet, men de har fått med seg andre aktiviteter som klatring, kajakk, padling og kiting. Norgescup i akroflyging med paraglider skal finne sted, hvor noen av Nordens, og kanskje verdens, beste paragliderpiloter skal bruke luftrommet over Selbusjøen som lekeplass.

 

En flott åpningsseremoni er under planlegging, og en heldig selbygg eller tydaling skal få bli med på tandemtur med paraglider over området.

 

Jarle Andøy kommer å skal holde et åpent foredrag på torsdag, og det skal arrangeres en offentlig fest på lørdag. Stands blir satt opp hvor ulike aktører innenfor friluftsliv og lokalt næringsliv skal få presentere sine produkter.

 

Spennende aktiviteter

Erfarne paragliderpiloter vil tilby tandemturer, og et sjøfly er leid inn som skal tilby sightseeing. Det er lagt opp til å bli et familievennlig arrangement med ulike aktiviteter for barna som naturlekeplass, hengekøyecamp og klatretårn.

Kurs arrangeres innenfor både kajakk, kiting, diverse vannsporter og klatring. For sistnevnte aktivitet er det leid inn et 8 meter høyt klatretårn.

 

 

Vil gjøre noe positivt for dalføret

Et brennende engasjement for utviklingen i Selbu og Tydal, hvor de kommer fra, har de begge.

– Et slikt arrangement kan bidra til å skape et større miljø for idrettene og vi håper at det også vil gagne bygda og regionen i fremtiden med tanke på økt turisme og tilflytting. Å fremme lokalt næringsliv er viktig denne helga, og det jobbes mye med å skape godt samarbeid med lokale aktører, sier Oda. De kan fortelle om gode samarbeid med Blilyst, fra Tydal har vi med Utviklingsprosjektet Sylan og Stugudal Handverk & Fritid. Fra selbu har vi med oss Selbu Husflid, Camp Eggen, Selbusporten, Selbutrykk, B.Langseth, Selbusjøen Hotell, Tine Selbu, Selbusjøen Grunneierlag, Coop Selbu, U.l.fremad, Neadalen Fritid og Nesvold Bygg. Fra Stjørdal er Best Fiske med oss og fra Trondheim Nidaros Luftsportsklubb.

 

– Overalt hvor vi går blir vi møtt med masse positivitet og åpne armer, og det er kjempemorsomt å få bekreftelse på at det vi holder på med er liv laga.

De påpeker at de fortsatt trenger frivillige, sponsorer og samarbeidspartere, og vil oppfordre alle som ønsker å bidra med noe til å ta kontakt.

 

De lover et arrangement med mye å se på og være med på.  Det blir utfordringer, mestringsgleder, fart og spenning for store og små.

– Noe slikt har ikke blitt arrangert før, og med en flott beliggenhet på Årsøya i Selbu tror vi at dette blir en folkefest. Det er fri inngang – så her er det bare å samle alle du kjenner og ta turen innom, avslutter de to. 

Les forrige sak:
Konsulenthjelp til reguleringsplan

  Det handler også om forundersøkelser, utredninger, beskrivelse og bestemmelser for […]

Close