2 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Grete måtte sette livet på vent – nå lanserer hun bok

|| Frisør og musiker Grete Stokke har nå også blitt forfatter. Hun lanserer boka «Med livet som vent» på Fossbakkans store «Millomjulsfest» 4. juledag.||

I juli 2013 ble Grete Stokke bitt av en flått i Sverige. Fire år har gått, fire år der hun virkelig har hatt livet på vent. Sykdommen borreliose har gitt henne, og hennes nærmeste, fire knalltøffe år. Nå har betraktningene blitt til en bok som lanseres med smil og glede på Svedjan.

– Dette er ikke en bok om meg selv, men en bok om en fiktiv person på mine egne og andres erfaringer, forteller Grete Stokke.

Fire år med smerter

41-åringen har stort sett ligget siden det skjebnessvangre flåttbittet sommeren for 4,5 år siden.

– Allmenntilstandene ble dårligere og dårligere. Jeg har ligget på sofaen med hodepine ut av en annen verden. Det endte ofte med at jeg kastet opp eller besvimte. Det var smerter i alle ledd, og influensafølelse og feber nesten hver eneste dag. Det har vært hverdagen, forteller Stokke.

De fysiske plagene og smertene var vonde, – minst like vonde har møtet med helsevesenet vært. Borreliose er en sykdom som kommer fra bakterien borrelia som man kan få ved flåttbitt, men Norge er ikke veldig gode på akkurat denne sykdommen, hevder Svedjan-fruen, og nå forfatteren.

– Jeg var inn og ut av sykehus, og har vært på de fleste avdelinger både på Levanger og St. Olavs. Det var først når jeg tok kampen selv, kom meg til en privat undersøkelse i Oslo og prøver ble sendt til Tyskland at jeg fant ut hva som feilet meg. Dette er vi rett og slett ikke gode nok på i Norge, slår Stokke fast.

Juleglede

Nå er livet lettere. Formen er oppadgående.

– Såpass som jeg er nå har jeg ikke vært på fire år, men jeg må passe meg. Jeg blir veldig fort sliten, men nå har jeg til og med vært litt tilbake på jobb, sier frisøren Grete Stokke.

Uansett form blir det boklansering på Svedjan i Fossbakkan 4. juledag fra klokka 16.00. Hele bygda, og alle andre er hjertelig velkommen, og det blir ikke bare sykdom og elendighet lover en forfatter i stadig bedre humør.

– Det blir juleteater, «Jul på Hawaii», ute på gårdsplassen med Fossbakkans egen lille teatertrupp. Selvsagt blir det gang rundt juletreet, hornmusikk, annen musikk og det blir grautservering fra stabburet, lover Grete Stokke, som inviterer alle til «Millomjulsfest». De pleier å vare lenge i Meråker.

– Her blir folk akkurat så lenge de vil!

 

Les forrige sak:
||||
Bildemuseum hos Forsvaret på Værnes

Bildene som nå presenterer i det militære museum er historiske og […]

Close