1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Grillfeber i sommervarmen

I april og mai solgte Extra Stjørdal grillmat som aldri før

GRILLSOMMER HOS EXTRA STJØRDAL: Med sommer er de ansatte på Extra Stjørdal opptatt av høysesong for grill. Her er f.v. daglig leder Frode Helsø, Trine Elbanna, Kai Malkenes, Larysa Sulaiman, Anita Stuberg, Viktoria Bremseth og Anne Karin Skei. GRILLSOMMER HOS EXTRA STJØRDAL: Med sommer er de ansatte på Extra Stjørdal opptatt av høysesong for grill. Her er f.v. daglig leder Frode Helsø, Trine Elbanna, Kai Malkenes, Larysa Sulaiman, Anita Stuberg, Viktoria Bremseth og Anne Karin Skei.

I april og mai solgte Extra Stjørdal grillmat som aldri før. Færre restaurantbesøk og strålende vær på tampen av mai trekkes frem som årsaker til salgseksplosjonen.

– Det går svært mye grillmat, og vi har hatt mer enn nok med å holde kjølediskene fulle, sier Frode Helsø, butikksjef ved Extra Stjørdal.

Mens de mest hardbarka griller nærmest året rundt, er mai sett på som startskuddet for grillsesongen for de aller fleste. Andre lørdag i mai er årets første offisielle grilldag. Grillmat er perfekt middag når man vil ha noe enkelt og raskt, men også dersom man vil kose seg litt ekstra med venner og familie.

Mer kreative

– Vi merker at kundene våre blir stadig mer avanserte og kreative når det kommer til grilling. Det aller meste fungerer utmerket å legge på grillen, både kjøtt, fisk, skalldyr, grønnsaker og frukt. Men aller mest populært er nok fremdeles grillpølsen, både som ventepølse og som hovedrett. Her kan man jo også prøve seg frem med diverse tilbehør og salater for å gjøre grillpølsen mer spennende, sier Helsø.

Økning på 41 prosent

I april og mai hadde Extra Stjørdal en omsetningsvekst i salget av grillmat på hele 41 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Ingenting tyder på at juni blir dårligere.

– Det er flere ting som har påvirket grillsalget. Selv om det fint går an å tilberede maten på grillen utendørs for deretter å spise inne, er grillsalget svært væravhengig. Spesielt på tampen av mai og i pinsen var det strålende vær, og det gikk eksepsjonelt mye grillmat i denne perioden. I tillegg spises flere måltider hjemme grunnet koronaviruset, forklarer Helsø og presenterer 10 på topp på grillen:

  • Grillpølser – 69 %
  • Burger – 56 %
  • Svinekoteletter/sommerkoteletter – 52 %
  • Ferdigmarinerte/krydrede grillprodukter – 41 %
  • Kyllingfilet – 40 %
  • Grønnsaker/vegetarmat – 38 %
  • Spesialpølser – 37 %
  • Svinebiff/filet – 35 %
  • Biff av storfe – 35 %
  • Rød fisk – 30 %

Kilde: Grillundersøkelsen er utført av analyseinstituttet YouGov for Matprat i juli 2016. 1006 personer fikk spørsmål om hvilke råvarer de pleier å grille.

Les forrige sak:
Se i opptak: Ska-frika live på skjermen

Se dem live på s-n.no og på Stjørdals-Nytt sin Facebook-side

Close