2 °C Stjørdal, NO
24/10/2020

Gründerprisen skal spire i hjembygda

Verform-sjefen ga bort 20.000 til bygdas neste generasjon

TIL GLEDE FOR ALLE: Bjørn Nagel Høgmo ønsket at gründerprisen på 20000 kroner skulle brukes på innovasjon hos bygdas ungdommer. Det faller i smak for alle parter. Fra venstre: Frank Norbeck (Ungt Entreprenørskap Trøndelag), Eva Eilertsen (SLT-kordinator), Halvard Livik (elevråd), Kjersti Kjenes (ordfører), Vanja Kvernmo (ungdomsråd), Bjørn Nagel Høgmo (daglig leder Verform) og Petter Østtun (elevråd). Meilat Guesh fra ungdomsrådet var ikke til stede da bildet ble tatt.

Da Bjørn Nagel Høgmo ble tildelt gründerprisen under Forsprang-konferansen i fjor var han tydelig på at de pengene skulle han gi videre. Nå har han gitt dem til noe han virkelig brenner for.

– Vi må få innovasjon og gründerskap inn i tankegangen til ungdommene. Sånn sett fant jeg ut at dette var den perfekte måten å forvalte disse 20000 kronene på, sier Bjørn Nagel Høgmo.
Nylig ble samarbeidet om satsing på innovasjon mellom Ungt Entreprenørskap (UE) og Meråker kommune formalisert. Der deltok Nagel Høgmo med liv og lyst og stor tro på framtidens bedriftsutviklere.
– Etter sparring med Lars Strøm i Proneo kom jeg frem til at UE er den beste kandidaten for å få prispengene på 20000. Det var en forutsetning for meg at de skulle bli brukt i Meråker, og nå blir de det, sier Bjørn Nagel Høgmo.

Utvikling hele tiden

47-åringen tok over Verform etter sin mor Eli Nagel Høgmo i 2004, og har alltid vært lidenskapelig opptatt av næringslivet i hjembygda og innovasjon. Fremst i hodet har han utvikling, som har vært ytterst nødvendig for at takplateprodusenten skal overleve i en beintøff internasjonal konkurranse med utgangspunkt i en industrihall i Gudå.
– Ungt Entreprenørskap har en sentral, viktig og nødvendig rolle i arbeidet med å skape innovativ og ny næringsvirksomhet i Norge, ikke minst gjennom langsiktig og målrettet arbeid for å få frem flere gründere, sier Bjørn Nagel Høgmo, og trekker fram særlig tre av formålene til UE som noe han liker veldig godt at det fokuseres på.
– De jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. De vil gi barn og unge forståelse for betydningen av verdiskaping og nyskaping i næringslivet og ikke minst er de opptatt av å styrke samhandlingen i lokalsamfunnet mellom nærings- og arbeidslivet og skolene, ramser Høgmo opp.

Ungdommene vil ut i bedriftene

Han snakker med hele kroppen, – dette engasjerer ham, og han er oppriktig glad for at ungdommene er interesserte i innovasjon.
– De skal få trene på kreativitet og innovasjon allerede i barneskolen. Skal vi ha et spennende og attraktivt næringsliv i Meråker i fremtiden må vi starte så tidlig som mulig, sier Bjørn Nagel Høgmo.
Elevrådslederen ved Meråker skole, Petter Østtun, er opptatt av samspillet mellom lokale bedrifter og ungdommene, ikke minst gjennom utplasseringer og sommerjobber. Det kan mane fram gode ideer mener han.
– Det vil gjøre det lettere for oss å skjønne hva som egentlig foregår på arbeidsplassene, og kanskje har vi noen ideer om hvordan ting kan gjøres på en smartere måte. Vi unge kan være mer kreative enn de voksne som har hatt samme jobben i 20 år, sier Petter Østtun.

– Meråker er heldig

Ikke overraskende setter også Ungt Entreprenørskap stor pris på at Bjørn Nagel Høgmo valgte ut dem som mottaker.
– Vi er svært takknemlig for at Høgmo benytter sine prispenger på unge innovatører. Meråker kommune er heldig som har slike ildsjeler. Innovatører trengs over alt, og i disse dager trenger vi flere. Å starte tidlig vil kunne bidra til at ungdommene ser mulighetene som ligger i hjemkommunene og ønsker kanskje å starte opp egen virksomhet her. Dette samarbeidet vil gi ungdommene kompetansen de trenger for å lykkes i fremtiden. Vi gleder oss til å sette i gang arbeidet rett etter sommerferien, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, Frank Norbeck.

 

 

Les forrige sak:
TING OG TANG: Ruth Hugås på Skatval har åpnet sitt garasjesalg på gårdsplassen. Hun håper noen turister på norgesferie også finner frem til utsalget på privat adresse.
Holder garasjesalg i sommerferien

Ruth Hugås på Skatval selger unna ting og tang fra loft og skap

Close