6 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Åpner NM på hjemmebane

Bygdas største sangstjerne er tilbake på samfunnshusets scene

TILBAKE TIL MERÅKER: Gudny Aspaas synes det er stas å komme tilbake til Meråker for å holde konsert i samband med åpning av NM på ski.  TILBAKE TIL MERÅKER: Gudny Aspaas synes det er stas å komme tilbake til Meråker for å holde konsert i samband med åpning av NM på ski. 

Ett av trekkplastrene under åpningsseremonien til NM på ski i Meråker heter Gudny Aspaas og har vokst opp i bygda.

Klokka 19 er det klart for NM-show i samfunnshuset onsdag kveld. Konferansier er Meråkers egen Rema-kjøpmann på Røros, Nils Martin Tidemann.

Det blir barnekor og Ælgligaen, det blir 6-7-tetten og altså Gudny Aspaas. Sørside-kvinnen var med på å lage lyden av 70-tallet som vokalist i den norske progrockens flaggskip Ruphus. Hennes stemme er kalt en av de mest markante i norsk rock. Nå er hun tilbake i heimbygda.

– Det er fint å erfare at stemmen kan brukes som før.Aspaas Fra tidlig barnsben lå sangen mitt hjerte nærmest. For meg var det naturlig å bruke stemmen høyt og lavt med tyngde allerede før jeg begynte å synge i kor i barndommen.

– Kan du nevne noen favorittartister?

– Jeg likte å høre på alt fra Led Zeppelin til Carole King. Hennes andre LP «Tapestry» lærte jeg fort utenat, sier Gudny som sammen med Ruphus stod på scenen på legendariske Club 7 etter at Frank Zappa hadde spilt på Kalvøya sommeren 1973.

– Han og bandet kom på Club 7 og hørte på oss og ga gruppa knallgode komplimenter etter spilling.

Les forrige sak:
(Foto: Statens vegvesen)
Tre trailere fikk bruksforbud og sju fikk gebyr

To manglet kjettinger på E14

Close