-1 °C Stjørdal, NO
15/02/2019

Gudstjeneste om egne grenser for egen kropp

||| Dansegruppa i aksjon på en tidligere ungdomsgudstjeneste.|Konfirmantene øver til videoen «Jeg bestemmer selv».||

– Det er mange unge som deltar i denne gudstjenesten, som starter med «Jeg bestemmer selv» musikkvideoen fra NRK super. Samtidig med videoen vises på veggen, vil fire dansere fra årets konfirmantkull danse en egenkomponert dans. I videoen synger Dina låten som ble laget til NRK Supers temauke om overgrep, sier kateket i Stjørdal, Laffen Jensen.

Ungdomsgudstjenesten med fokus på det å sette egne grenser for egen kropp foregår i Stjørdal kirke kommende søndag 14. januar kl. 18.00.

Det er også konfirmantene fra årets kull som styrer alt det tekniske. En del av årets konfirmanter har valgt å være «teknisk konfirmanter», da årets konfirmanter har hatt mulighet til å ta noe av undervisningen som valgfag. I denne undervisningen har de fått lynkurs i å rigge lyd og lys. 19 av disse konfirmantene skal ha ansvaret for å rigge, betjene og ta ned igjen at det tekniske. Det være seg instrumenter til band, mikrofoner og lyseffekter, samt at noen av de skal styre skjermen.

– Et eget husband bestående av fem ungdommer skal spille og være forsangere for et par salmenr i gudstjenesten. I tillegg vil de ha et eget innslag underveis, forteller kateket Jensen.

Kirken har også ungdomsledere som skal hjelpe til på forskjellig vis. Det skal leses tekster, og å hjelpe til på ulike poster underveis i gudstjenesten. I tillegg skal noen lede konfirmantgruppene.

Totalt er det en stab på 25-30 ungdommer i tillegg til kapellan Linda Aune, menighetsarbeider Silje Smørvik og kateket Laffen Jensen.

– Vi begynte øvelsene til denne gudstjenesten allerede før jul, sier Silje Smørvik, som har tilrettelagt danseøvelsene sammen med kateket Laffen Jensen.

– Og vi fortsetter inneværende uke, med øvelser for både band og dansere i Stjørdal kirke», sier Smørvik, som sammen med de andre involverte ønsker alle hjertelig velkommen til ungdomsgudstjenesten.

– Om du ikke regner deg som ungdom lenger, så er du altså velkommen læll, heter det fra arrangørene.

Les forrige sak:
||
Høyre diskuterer sentrumsplan

- Det vil bli en orientering ved Geir Falck Andersen. Han […]

Close