10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Gull til Stolt i Spania

Vant pris for beste brygg i Barcelona Beer Challenge

En stolt bryggerimester Mikael Slettedal ved Stolt Bryggeri med premien fra Barcelona Beer Challenge. (Foto: Privat)
En stolt bryggerimester Mikael Slettedal ved Stolt Bryggeri med premien fra Barcelona Beer Challenge. (Foto: Privat)

Det var i sterk konkurranse med mange håndverksbryggeri at Stolt Bryggeri i Stjørdal ble tildelt gull og beste brygg under Barcelona Beer Challenge for sin batch med produktet «Røyklagt».

Stolt Bryggeri i Stjørdal med bryggerimester Mikael K. Slettedal, er i høy grad med å sette Stjørdal på kulturkartet innen brygging av øl. Det er bare uker siden deltakelse på Grüne Woche i Berlin, da også røykølet kom i øverste klasse i bedømmelser. Nå kan Slettedal og Stolt reise hjem med gull i en hard konkurranse blant brunt øl fra Barcelona Beer Challenge.

Ølkultur i Stjørdal med det kjente maltølet, eller Stjørdalsøl, er tuftet på tørket malt fra såinnhus, helst røyktørka med tørr oreved. Denne gang har erfarne kulturbærere fra lokale såinnhuslag delt sine råd til Stolt Bryggeri som igjen førte til gull i Barcelona. Bryggerimester Mikael K. Slettedal var ikke tilgjeng for kommentar søndag ettermiddag. Det er imidlertid klart at økt omsetning over landegrenser vil være en konsekvens av denne medalje i gull til Stjørdal, og Stolt Bryggeri på Hjelseng Gård.

Les forrige sak:
Forholdene så bra ut til langt ut på morgentimene søndag, men sterk vind og snøvær over fjellet gjør at arrangørene av Storlirennet må avlyse årets utgave. (Foto: Storlirennet)
Storlirennet er avlyst

Sterk vind og snøvær over fjellet stopper rennet

Close