10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Guts-sjefen er ildsjel-finalist

En av fem finalister under Idrettsgallaen

Sverre Inge Ness er i finalen om å bli Årets ildsjel. Budskapet kom selveste Marit Bjørgen med. (Foto: Per Einar Johannessen / NIF)

Hommelvikingen Sverre Inge Ness er en av fem finalister i kampen om å bli «Årets ildsjel» under Idrettsgallaen.

– Jeg bøyer meg i støvet og takker ydmykt til alle som har nominert og stemt meg fram til der jeg er nå. Tusen takk, skriver Sverre Inge Ness på sin egen Facebook-side tirsdag kveld.

I ettermiddag ble treningen til Hommelvik Guts avbrutt av at selveste Marit Bjørgen troppet opp i Hommelvik sammen med representanter fra Norges Idrettsforbund, Trøndelag Idrettskrets og NRK. Budskapet de kom med var at sjefen og gründeren til Hommelvik Guts, Sverre Inge Ness, er nominert til å være en av fem finalister i kategorien «Årets ildsjel».

Selv ble sjefen aller mest imponert over sine spillere under seansen.

– Det som imponerte meg aller mest var Guts-spillerne som lot spillet fortsette som om ingen ting uvanlig skjedde, skriver Ness.

– Ness er primus motor for å få alle med i idretten, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, bakgrunn eller ferdigheter. Han er opptatt av å skape en arena for samhold og mestring, og har et ekstra stort engasjement for de som ikke passer inn på «vanlige lag» av ulike årsaker, skriver idrettskretsen i en pressemelding.

For kategorien Årets ildsjel er det oppnevnt en egen jury, som innstiller de fem finalistene, og stemmer på sin favoritt blant disse. Folkeavstemningen foregår fra 14. desember og frem til tirsdag 31. desember. Juryens stemmer teller 50 prosent, og folkeavstemningen teller 50 prosent. Prisen deles ut på Idrettsgallaen 4. januar.

Sverre Inge Ness i spissen for laget han har etablert og drifter i Hommelvik Guts. (Foto: Per Einar Johannessen / NIF)

Les forrige sak:
Salt-trøbbel i jernbanesporene

Skapte trøbbel for strømmen til signalanlegget

Close