-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Guts-sjefen kan bli hele landets ildsjel

Sverre Inge Ness er Trøndelags kandidat til gjev kåring

Sverre Inge Ness i sitt rette element, sammen med gjengen i Hommelvik Guts. Nå kan han bli kåret til hele landets ildsjel.

Under Idrettsgallaen i januar skal det kåres en «årets ildsjel» i landet. Den trønderske kandidaten er Sverre Inge Ness.

Én kandidat fra hver idrettskrets er med i kampen om fem finaleplasser som offentliggjøres i løpet av desember. Totalt kom det inn over 500 nominasjoner fra hele landet.

Basert på nominasjonene i fylket fikk hver idrettskrets i oppgave med å plukke ut én kretskandidat til prisen. Det er Trøndelag idrettskrets som har valgt ut Sverre Inge Ness fra Hommelvik Guts.

Juryleder Kjetil André Aamodt er imponert over de nominerte.

– I år har det vært 17 veldig gode fylkesvinnere. Det er en god spredning av både kvinner og menn – men alle kjennetegnes ved at de er gode på det mellommenneskelige, de er gode på anleggsarbeid og de tar vare på de som er litt vanskeligstilte i samfunnet. De har alle perspektivene i sitt ildsjel-engasjement i idretten, sier Aamodt til Idrettsforbundet, og legger til:

– Uten frivilligheten stopper idretten opp, så det sier seg selv at disse ildsjelene er vi helt avhengig av.

I løpet av de neste ukene vil de 17 kretsfinalistene bli til fem finalister. Finalistene blir overrasket av Norges idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK. Det er ildsjeljuryen som plukker ut de fem finalistene som vil kjempe om prisen.

Årets ildsjel 2020 vil bli kåret på bakgrunn av ildsjeljuryens stemme og folkeavstemningen som avholdes mellom 14. og 31. desember. Juryens stemme og folkeavstemningen teller like mye.

Årets ildsjeljury består av Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Are Strandli, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Ragnhild Gulbrandsen og idrettspresident Berit Kjøll.

Les forrige sak:
Håvard Ingstadbjørg ved Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker må iverksette permitteringer fra og med 25. november. Foto: Frank Skaufel
Lian må permittere i Meråker

Har for få ordrer i forhold til bemanningen

Close