19 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Kjørte i grøfta – hadde 2,74 i promille

Mannen har forklart at han har sluttet å drikke nå

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En mann i 30-årene hadde 2,74 i promille da han kjørte ut av E14 i Meråker en mai-kveld i fjor. I tillegg var han ruset på diazepam. Kjøreturen endte i grøfta på E14. Det endte med mindre personskade og store materielle skader på bilen.

Mannen hadde ikke førerkort og er tidligere straffet for kjøring i påvirket tilstand. I tillegg er han domfelt og bøtelagt for narkotikalovbrudd flere ganger. Mannen erklærte seg skyldig i alle forhold da han nylig møtte i Inntrøndelag tingrett. Det talte i formildende retning da dommen ble avsagt, mens det var skjerpende at kjøreturen endte med et trafikkuhell, og at mannen kjørte uten gyldig førerkort.

Dersom du kjører bil med promille over 1,5 reageres det normalt med ubetinget fengselsstraff. I denne saken ble mannen imidlertid dømt til betinget fengsel.

– Retten finner at siktede er i målgruppa for program mot ruspåvirket kjøring, og at dette framstår som en egnet reaksjon i denne saken. Siktede har forklart at han har sluttet å drikke og er innstilt på å at dette skal være en varig endring i livsstil. Han har samtykket til å gjennomføre program mot ruspåvirket kjøring, og tror han kan ha nytte av dette, heter det i dommen fra tingretten.

Straffen ble deretter satt til 25 dagers betinget fengsel og en bot på 25000 kroner. Mannen vedtok denne dommen.

 

Les forrige sak:
Lettmotorsykler bråket for mye

Nå må fire av dem til etterkontroll

Close