10 °C Stjørdal, NO
14/07/2020

Hadde 900 liter sats – skulle lage hjemmebrent til bryllup

Politiet måtte leie inn slamsuger for å rydde opp

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Mannen i 50-årene påsto at de 900 litrene med sats han hadde stående på en eiendom i Meråker skulle bli til brennevin i et bryllup. Det var i november i fjor at politiet kom på døra til mannen og fant cirka fem liter hjemmebrent og cirka 900 liter sats til hjemmebrent sprit.

900 liter sats vil kunne gi cirka 90 liter ferdig hjemmebrent i følge dommen fra Inntrøndelag tingrett.

– Siktede har forklart at det blant annet skulle brennes til et bryllup. Retten legger likevel til grunn at det er en åpenbar spredningsfare ved tilvirkning i den størrelsesorden som her, hvilket må tillegges vekt i skjerpende retning. I skjerpende retning vektlegges videre at siktede tidligere er straffet for overtredelse av alkohollovgivningen, heter det i dommen.

Mannen ble dømt til betinget fengsel i 21 dager og en bot på 5.000 kroner. I tillegg dømte retten inndragning av to hjemmebrentapparat, samt produksjonsutstyr, pluss 21 pakker gjær og seks pakker kull.

Til slutt ble han også dømt til å betale en erstatning til politidistriktet på 16.557 kroner for nødvendig slamsugerarbeid og bortkjøring av den beslaglagte satsen.

– Retten mener at beslaget var at et slikt omfang og oppbevart på en slik måte at det var nødvendig med bistand til dette arbeidet, står det i dommen, som ble forkynt mannen onsdag morgen.

Les forrige sak:
Arrangør Jan Henrik Siraas kunne glede seg over en meget vellykket kveld på Hjelseng gård med godt besøk i det intime lokalet. Espen Aas på sin side satte pris på en tur utenfor studio.
Tok med publikum rundt i London

Fra NRK-studio til Hjelseng gård

Close