-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Gjemte amfetamin i rumpa

Mann i 40-årene tatt for oppbevaring av narkotika og ruskjøring

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En mann i 40-årene må i fengsel etter å ha kjørt bil i amfetaminrus. I tillegg oppbevarte mannen nesten 10 gram amfetamin i endetarmen.

– Tiltalte har både overfor politiet og for retten benektet å ha inntatt amfetamin forut for kjøringen. Han har gjort gjeldende at påvirkningsgraden må skyldes lekkasjer av amfetamin fra pakken i endetarmen og at stoffet må være tatt opp i blodet derfra, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Ruskjøringen skjedde i Selbu en januarkveld i år. Mannen ble stanset av politiet to ganger i løpet av kvelden, i forbindelse med at politiet holdt oppsikt med et aktuelt bolighus. Første gang politiet stanset mannen framsto han som adekvat og det var ingen indikasjoner på at han var ruset. En time senere derimot virket mannen annerledes, og hadde tegn på at han var ruset.

Snekker’n Boligmesse

Blodprøve av mannen, og en klinisk undersøkelse, viste at han hadde en påvirkningsgrad som tilsvarer høyere promille enn 0,5 og også en viss sannsynlighet over 1,2.

Da mannen ble innbrakt i arresten ble han sjekket og det ble funnet 9,88 gram amfetamin som han oppbevarte i en pose i endetarmen.

Det var dette forholdet som veide tyngst da tingretten avsa sin dom. Mannen i 40-årene ble dømt til fengsel i 60 dager, hvorav 40 av dem gjøres betinget. Det betyr at han må sone 20 dager i fengsel. I tillegg må han betale 50.000 kroner i bot og ble også fradømt retten til å føre motorvogn i ett år.

Les forrige sak:
Maren gjør karriere i London

- Jeg hadde ingen erfaring som frisør, og har aldri hatt noen tanker om å bli frisør

Close