3 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Hadia besøkte Frivilligheten

LYDHØR KULTURMINISTER: Hadia Tajik lyttet interessert til det Fida Afif hadde å fortelle om arbeidet ved Frivillighetssentralen. Til venstre Hanne Myrvang Leinan, daglig leder for sentralen.

 

–         Av det jeg har sett den korte tida her nå virker dere som en dynamisk sentral som klarer å etablere et nettverk for nyankomne i Stjørdal. Det har mye å si for de som kommer innflyttende til et nytt sted å knytte bekjentskaper, og dere er en viktig del i integreringsprosessen. På landsbasis er det nemlig lokalsamfunnene som skaper denne integreringen, og det arbeidet som dere og alle andre frivillighetssentraler gjør viser at Norge har kommet langt på integreringsbiten, sa Tajik i sluttfasen av det drøyt halvtimes lange besøket.

 

Fikk presentert sentralen

 

Det var i forbindelse med en innspillsseminar-turné i alle av landets fylker at turen forrige tirsdag var kommet til Nord-Trøndelag for den norsk-pakistanske kulturministeren. Etter å ha deltatt på et opplegg lagt til rette for kulturdepartementet på Steinkjer stakk hun innom Frivillighetssentralen på returen. Selv med et svært hektisk tidsskjema var den sympatiske ministeren smilende blid og tok seg god tid til å hilse på alle de besøkende. Deretter satte hun seg ned i sofaen og fikk smake på de gode vaflene som Fida Afif i Frivillighetssentralen hadde laget.

 

–         Det er kjempegøy å ha Hadia på besøk og det er viktig at hun får se litt av arbeidet vi gjør på Frivillighetssentralen. Vi tilbyr mange forskjellige aktiviteter til de som er med her, blant annet fotballcup og aerobic, og vi er representert både under Blues in Hell og Junimartnan. Vi samarbeider tett med andre lag og foreninger, og alle er velkomne til å være med på det som skjer. Vi har et fellespunkt, og der er at alle snakker norsk når de møtes her. Det er viktig at man ikke glemmer den kulturen man kommer fra, men samtidig er språket viktig for å integreres i det norske samfunnet, påpekte Afif mens Tajik og de andre hørte nøye på det som ble sagt.

 

Best i landet på integrering

 

Afif kunne samtidig fortelle at rapportene viser at Stjørdal kommune er blant de beste i landet når det gjelder integrering og at arbeidet har dyrket fram flere typer foreninger, blant annet en egen afghansk forening.

 

–         Frivillighetssentralen Stjørdal fyller i år ni år, og gjennom disse årene er det mange dyktige og profesjonelle personer som har jobbet hardt for å skape en vellykket integrering blant tilflytterne i byen. Eksemplene er mange, og i fjor arrangerte vi blant annet julaften for alle på Lokstallen. Det var en vellykket julefest hvor ca. 200 besøkende var på plass. Frivillighetssentralen har som mål å være til støtte og glede for innvandrere og flyktninger, og det har vi lyktes godt med.

 

Hadia Tajik rakk å bli imponert over det hun fikk presentert, og ga noen siste rosende ord før hun forlot sentralen.

 

–         Ni år er ingen alder for en frivillighetssentral. Dere er en kjempeviktig aktør i integreringsprosessen og jeg håper dere fortsetter det gode arbeidet i tiden framover, smilte kulturministeren.

 

 

Les forrige sak:
Voksende båtliv på Stjørdal

  - Men gamle båter krever vedlikehold. Vi står til rådighet […]

Close