16 °C Stjørdal, NO
31/05/2020

Hæsjramp blir pensjonist

 

I 1950 ble Rolf Hallager født. Med kort veg til gata, skolen og Øverlands Minde ble Rolf en ekte Hæsjramp. Om han var med og kriget mot de andre gjengene i Stjørdal vites ikke. Det er uansett for lenge siden til at det er noe å rippe opp i.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Her har jeg bodd nesten hele mitt liv. Har gått på folkehøgskole og vært i militæret, men alltid kommet tilbake til Stjørdal, sier Rolf.

Idrett
Sier 52.8 deg noe?
-Min pers på 400 m. som jeg satte som 16 åring. Likte friidrett veldig godt og det var et flott miljø ved Øverlands Minde. Husker Stjørdalsstafetten. Den ble alltid arrangert 2. pinsedag og det kunne være opp mot 2000 betalende tilskuere. Husker også Jr. NM stafett i 1966. Der ble det sølvmedalje på Stjørdals-Blink.  Jeg ga meg med friidrett da jeg dro på folkehøgskole. Samtidig forsvant flere av de andre i friidrettsmiljøet og da jeg kom tilbake var det militærtjeneste og jobb.

Rolf har hele livet vært idrettsinteressert. Han liker å sykle, svømme og han har drevet med skyting Etter 22 år i Heimevernet har interessen for våpen bestandig vært til stede.

Yrkeskarriere
Hva var din første jobb?
– Jeg dro ikke så langt på jobben. Glassmester Øyan var mitt første arbeidssted, deretter hos Tore Ligaard og hos Selbuhus i Selbu. Alle stedene holdt jeg på med glass. I 1977 fikk Stjørdal ny svømmehall. Jeg fikk jobb der som badebetjent og det passet meg veldig bra siden jeg var interessert i svømming.

Hvordan var oppstarten av svømmehallen?
– Det første året måtte vi ha kø-ordner. Det ble sluppet inn 60 stk. i gangen, og det var kø over hele plassen og ut i Stokkanvegen.  Etter 30 minutter var det 60 nye inn til bading. Vi hadde fast billettør som stod i gangen. Veldig morsom tid, men det var mye å gjøre, for rengjøring og rydding måtte også gjøres mellom puljene.

Hvordan er det nå?
– Ingen kø i dag, men vi har gjennomsnittlig 150 – 160 stk. innom hver dag. Det er allikevel mye som skal gjøres. Det tas vannprøver 4 ganger pr. dag. Det er rydding, rengjøring og desinfisering. Vi har mange faste badere. Vi har en velkjent gruppe som vi kaller Morgenbaderne. Der er det mange faste. På fredag morgen serverer vi kaffe og kake på baderne. Det er et koselig tiltak. Stor stemning og mye moro. Dette vil jeg nok komme til å savne.

Hva med ny svømmehall?
Den bygningsmassen vi har nå holder i alle fall i 10 år til. Den er ikke for liten og med nye tiltak slik som sklie har vi fått populære aktiviteter.

Rolf har mange historier fra sine 35 år i svømmehallen. Slik som om en dame som hadde med seg en flaske vodka inn i svømmehallen. Denne satte hun på bassengkanten for å kunne kose seg med mellom rundene. Eller personen som kontaktet badevakten etter svømmingen og etterlyste to av sine tenner. Flere har også kommet inn i svømmehallen iført kun badehette.
– Ikke enkelt å huske på alt, men veldig moro for oss, sier en lattermild badevakt.

Hva skal du nå gjøre?
– Jeg har hytte på Ytteråsen og den skal jeg bruke. Ellers så er jeg ulønnet vaktmester for den ene sønnen min. Når mine sønner trenger hjelp så stiller jeg opp, og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

Kommer du til å gå igjen på svømmehallen?
-Å ja, gjett. Kommer til å følge med. Men det blir nok mest som kaffegjest. Trives på svømmehallen og kommer til å savne mine gode kollegaer. Vi er nesten som ektepar. Deler både sorger og gleder og her er det stor takhøyde og fine replikker. Likeså har jeg hatt og har noen flotte sjefer. Uten trivselen med kollegaer og sjefer hadde jeg ikke blitt her så lenge.

Du er veldig sosial?
– Liker å treffe folk. Er bl.a. med i en Lutfiskklubb. Veldig trivelig. Må også nevne Gutteklubben som møtes hos G. Johnsen hver morgen kl 0800. Det er viktig å være der til kl 08. De som kommer senere blir samtaleemnet. Å komme før 08 nytter ikke for Johnsen åpner ikke før akkurat. Bursdager skal feires med lukket valnøtt. Kan en ikke møte så er bursdagsbarnet pliktig til å bestille kake som blir servert. Noen regler må det være. Vi er fra alle yrkesgrupper. Fra prester til gravere, og diskusjonene er fra politikk til sport og masse vitser. Eneste gyldig fraværsgrunn er en egen begravelse.
Forteller Rolf med glimt i øyet og et lurt smil.

Hva skjer hvis en journalist kommer inn for å være flue på veggen?
– Da vil det bli helt stille. Ingen kommer til å si noe.

Dermed er det klart at noen artikkel fra morgenmøte hos G.Johnsen vil det ikke komme, med mindre en blir invitert.

Din siste arbeidsdag er 21. 12. Det er sagt at den dagen skal verden gå under.
– Da håper jeg at jeg rekker å levere inn nøkler før verden går under.

Har du noen julegaveønsker?
– Jeg tror nissen kommer i år også og at han da har med seg samle-CD av Rolling Stones og Cornelis Vreeswijk.

Får håpe at Rolf Hallager får sine ønsker oppfylt og at han kommer til å trives som pensjonist. Regner med at han blir å se i svømmehallen. Men da kanskje i vannet.

 

 

Les forrige sak:
Et av mange materialer fra oljen er plastprodukter. Plattformsjef Ann-Cathrine Holmen fra Stjørdal sitter på en stol med «fire flattformben». Sin islandske kjæledegge har hun med. Denne gang innafjords ved Storvika i roligere farvann enn ute på Heidrun-plattformen. Foto: Eir J. Bue.
Plattformsjefen på Heidrun

  Ann-Cathrine Holmen trives på plattformdekket rundt 25 mil nord for […]

Close