-6 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Håkon (18) skal lede AUF i Trøndelag

Politisk stortalent enstemmig valgt til ny leder

Håkon Einarsve (i midten foran) er valgt til ny leder av Trøndelag AUF. Håkon Einarsve (i midten foran) er valgt til ny leder av Trøndelag AUF.

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i dag enstemmig valgt til ny leder av AUF i Trøndelag.

– Jeg er veldig stolt over å bli enstemmig valgt som leder. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med jobben sammen med resten av den fantastiske gjengen i AUF i Trøndelag, sier Håkon Einarsve. 2000-modellen har vært med i AUF siden han var elleve år ung, og som kjent står han også på tredjeplassen på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget i Stjørdal.

I Trøndelag AUF tar han over som leder etter Julie Indstad Hole. Einarsve har fram til årsmøtet vært 1. nestleder.

– Jeg både gleder meg og gruer meg til å fylle Julie sine enorme sko, sier Einarsve som retter en stor takk til avtroppende leder for arbeidet hun har lagt ned for AUF i Trøndelag. Trøndelag AUF har forøvrig 3.120 medlemmer, og er dermed landets desidert største AUF. Akershus og Oslo som er nest størst og tredje størst har omtrent halvparten så mange medlemmer. I tillegg er de også Trøndelags klart største politiske ungdomsorganisasjon.

– Jeg mener at vi er større enn alle de andre trønderske ungdomspartiene til sammen i antall medlemmer, sier den nyvalgte AUF-lederen.

Nå er Einarsves blikk rettet mot høstens valg, og fanesaken er krystallklar.

– Nå som vi går inn i et valgår gleder jeg meg til å jobbe for alle elevene i Trøndelag. Vi vil sikre at alle elever får en god skolehverdag, hvor det er en åpen dør til helsesøster hver eneste dag, hvor alle får en lærlingplass og alle har en skole nært der de bor, sier Håkon Einarsve.

Les forrige sak:
Oppmøte for skibussen er ved Røde Kors-kafeen midt i Meråker sentrum.
Inviterer 16 barn og ungdommer med til alpinsenteret

Meråker Røde Kors tilbyr både buss og heiskort i fem dager

Close