16 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Halsen-hønene trenger vinterhus

|| Vi håper noen har et vinterhus til de fire hvite italiener-hønene våre, sier Målfrid Sørmo, Monika Rønsåsbjørg og Ivar Dullum.||

Halsen sykeheim i Stjørdal har i sommer anskaffet fire sprell levende høner. De hvite italienerne tripper glad og fornøyd utenfor sykeheimen. Nå går det mot kaldere netter, og hønene trenger et hus for vinteren.

Halsen sykeheim har blitt et livsglede-sykeheim og ser hele tiden på nye aktivitetsfremmende tiltak for de eldre. Nytt av sommeren er de fire hønene som legger egg utenfor i sitt hønsehus av sommertypen. Nå går det mot høst, og beboere og ansatte vil gjerne gi hønene ly for vinteren. Avdelingsleder Monika Rønsåsbjørg håper noen kan donere et hus til hønene.

– Vi har begrensede ressurser til å kjøpe inn et vinterhus til hønene våre. Kanskje har noen ei dukkestue, eller aller helst ei arbeidsbrakke. Huset trenger ikke være vinterisolert. Vi kan sette inn en varmelampe til Anne Brit, Josefine, Bella og Tuppa, sier Monika Rønsåsbjørg. Da avisa ankom de fine hvite hønene ble både Ivar Dullum og Målfrid Sørmo med på en materunde for å sjekke om hønene hadde lagt dagens hvite egg. Det hender også at en av hønene får være med inne på besøk i sykeheimen til beboere. Det er tydelig skikkelig stas hos mange.

– Det er veldig trivelig med høner, de graver litt i bakken for å holde utøy unna fjærene sine, forteller Målfrid Sørmo. Ivar Dullum river opp litt gress og forer de glade hønene. Nå vil både høner, beboere og ansatte at de fire med fjær skal få et nytt og trygt hjem i en brakke, ei lita hytte eller ei dukkestue.

Ole Hermod Sandvik

– Vil dere fortsette å sanke frokostegg fra de fire hvite utover vinteren?

– Ja, dette har virkelig blitt en «snakkis» på sykehjemmet. Nesten hver morgen steker vi egg fra tuppene våre Anne Brit, Josefine, Bella og Tuppa. Det hadde vært supert om noen kunne avse et hus til disse fire nå. Det haster litt med å få de i eget hønsehus, avslutter avdelingsleder Monika Rønsåsbjørg ved Halsen sykeheim.       

Les forrige sak:
||
Eventyrlig rekord for Eventyrstien

Arrangørene anslår at omtrent 4.000 mennesker var til stede under Eventyrstien […]

Close