17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Halsen Skolekorps rekrutterte

 

Glade musikanter fra Halsen Skolekorps reiste nylig rundt med sin rekrutteringskonsert. Fosslia Skole og Halsen Skole ble besøkt. Unge skoleelever så ut til å storkose seg med korpsmusikk fra trompeter og klarinetter.

 

Korpset Halsen Skolekorps med base i Stjørdal vil gjerne ha nye med i den sosiale rammen som deltakelse i korpsmusikk tilbyr. Aspiranter og musikere fra juniorkorpset og hovedkorpset fikk sammen med drill og andre aktører vist seg fram fra sin beste side under disse konsertene.

Coop Storlien artikkelnivå

På kulturloftet ved Halsen Skole overvar elever fra 2. til 5.-trinn fremføringene, og lyttet interessert og begeistret. Ikke bare korpsmusikk, men kostevals, flaskekonsert og tre unge fra Olsen-banden- ga publikum skikkelig uttelling. Per Erik Nesvoll, Rune Nordgård og Elisabeth Halten sørget for at musikere og drill-utøvere presterte sitt beste. Flere dirigenter fikk unge musikere med på takt og tone.

Øver på mandager

Mandager er ukas korpsdag. Da møtes alle grupper til øvelse på Stokkan U- skole. Det er i korpset variert aktivitet gjennom hele året. Aspirant og juniorkorpset har de fleste oppdrag i forbindelse med Stjørdalsdagene i august. Hovedkorpset sine oppdrag fordeles gjennom hele året. Alle aspiranter får noteopplæring gjennom Kulturskolen. Her er søknadsfrist 1.mai.

– Vi drar ut på disse rekrutteringskonsertene for å vise oss frem, og selvfølgelig ønsker vi flere med i korpset, sier Elisabeth Halten. Allerede på 1.trinn i barneskolen rekrutteres medlemmer i drill. Som medlem i korpset får deltakerne prøve ut sine kunstneriske sider innen musikk og drill. Her oppleves mestring og kanskje sterkere selvbilde. Korpset legger også inn en lengre tur i løpet av skoleåret. Tidligere turer har gått til Namsskogan Familiepark og til Danmark.  For mer informasjon angående korpset kan du kontakte: Aud Lise på tlf- 959 88 520.

 

 

Bilde:

Halsen Skolekorps reiste nylig rundt med sine rekrutteringskonserter. Her på Kulturloftet ved Halsen Skole.

Les forrige sak:
Bolig med stil og historie

I Hegra skal Svein Lyshaug og Anne Mari Grønseth, selge sin […]

Close