12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Halvparten av beboerne er smittet av virus

– Å få et slikt virus vil oppleves tøft for personer som allerede har svekket helse

Beboere og ansatte ved Halsen sykeheim er rammet av virusinfeksjon. Beboere og ansatte ved Halsen sykeheim er rammet av virusinfeksjon.

34 personer ved Halsen sykeheim er smittet av norovirus. Det dreier seg om 26 pasienter og åtte ansatte.

Halvparten av beboerne ved Halsen sykeheim i Stjørdal har denne uka blitt syke med oppkast og diaré. Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, bekrefter overfor Adresseavisen at totalt 26 pasienter og åtte ansatte er smittet av noroviruset.

– Alle ble syke i løpet av mandag og tirsdag denne uka. Siden da har vi ikke hatt noen nye tilfeller, noe som kan bety at vi begynner å ha dette under kontroll, sier Vonen til avisen.

To av personene som ble smittet av noroviruset er nå døde, men dette skyldes ifølge Vonen først og fremst naturlige årsaker.

– Å få et slikt virus vil oppleves tøft for personer som allerede har svekket helse. Det er hardt mot kroppen, og kan framskynde døden til de som er i sluttfasen av livet, uttaler kommuneoverlegen.

Han understreker at noroviruset, som er en mage- og tarminfeksjon, normalt sett er ufarlig. Viruset kan gi symptomer som magesmerter, diaré, kvalme og oppkast.

Coop Storlien artikkelnivå

Sykehjemmet og kommuneoverlegen har nå iverksatt ulike tiltak for å stoppe smitten, som bruk av munnbind og engangshansker, og nedvasking av rom.

Halsen sykeheim er også stengt for inntak av nye pasienter inntil videre.

Les forrige sak:
Ellen Rabben Svedahl vant både publikums og juryens hjerter.
Fransk i Eurovision

SE MANGE BILDER fra showet til mannskoret

Close