7 °C Stjørdal, NO
17/09/2019

Halvt stjørdaling i aksjon i dag

|| ||

Jon Anders Lindstad med mamma Ellen fra Stjørdal er barnebarnet til den kjente bankmannen og fotballoppmannen Jens Søberg som var gift med Gunvor Brekken fra Vassbygda. Hun var en av hjemmehjelperne som deltok i kampen for å få ordnede arbeidsforhold ved årsskiftet 1987/88. Seieren i retten skapte nye og bedre arbeidsforhold for en stor yrkesgruppe.

Deres barnebarn Jon Anders Lindstad har siden barnsben elsket å leke på ski i bakkene ved hytta på Oppdal. Etter hvert ble det konkurranser der han utviklet store ferdigheter i half-pipe. Prestasjonene sikret han OL-billett som eneste nordmann. Han er den yngste deltakeren i den norske OL-troppen. På den 11. fulle konkurransedagen skal han i dag endelig i aksjon. Tankene går til Gunvor og Jens på en slik dag.

– Det føles veldig stort å bli tatt ut! Kjempeartig, nesten litt uvirkelig. Da jeg fikk beskjeden tenkte jeg at dette blir spennende, og at jeg skal delta i noe veldig stort! Visste det var en god sjanse for at jeg kunne bli tatt ut, men det var jo likevel utrolig gøy. Jeg gleder meg til å være en del av Norges OL-tropp. Det blir stort å representere moderlandet, sa Lindstad etter at uttaket var klart.

I vinter har han oppholdt seg mye i USA i mangel av en ordentlig halfpipe hjemme i Norge. Som eneste ski-halfpipekjører fra landet uten halfpipes innser Lindstad at han ikke er gullfavoritt. Målet er å nå finalen.

– Jeg vil gjerne være med og hevde meg i finalen. Klarer jeg det skal jeg være fornøyd, sier Jon Anders som er sønn av Ellen og Håkon Lindstad. I dag er det kvalifisering kl. 14.45. Dersom han kommer gjennom nåløyet, er det finalekjøring fra kl. 18.30.

Ta lappen

I dag har half-pipe en egen klang i Stjørdal – lykke til!

Les forrige sak:
||
Flott telysjakt i 1.klasse

Nå har elevene i 1.klasse ved Lånke skole fått diplom for […]

Close