15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Halvt Stjørdals-band slår an internasjonalt

– Albumet selger godt i England, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra store markeder som Japan og USA

MARKERER SEG: Bandet Adventure, der tre av seks medlemmer er fra Stjørdal, får oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. (Foto: Bernt Kulseth) MARKERER SEG: Bandet Adventure, der tre av seks medlemmer er fra Stjørdal, får oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. (Foto: Bernt Kulseth)

Det nye albumet «New Horizon» til bandet Adventure gjør seg sterkt bemerket både i England og i Japan.

Bandet Adventure ble startet i Trondheim allerede i 1995. Nå 24 år senere er halvparten av besetningen velkjente Stjørdals-musikere.

– Adventure ble startet av keyboardist Odd-Roar Bakken og gitarist Terje Flessen i 1995, og siden da er det gitt ut tre CD´er og en vinyl-EP før den nye utgivelsen «New Horizon» som kom på markedet 25. januar i år på Bergen-selskapet Apollon Records, sier bassist, sanger og tekniker Terje Craig.

Sammen med sin frue, Elen Cath Hopen Furunes, som er vokalist, keyboardist og fløytist i bandet og vokalist og låtskriver Kjell Myran, utgjør Stjørdals-delen av bandet. Alle disse tre kom med i bandet i 2015.

Sistemann i bandet, i tillegg til «gründerne» Bakken og Flessen, er trommis Alf Helge Lund.

«New Horizon» har slått godt an i utlandet.

Ole Hermod Sandvik

– Musikkpressen har gitt gode anmeldelser, og nå i mars kommer en av låtene fra albumet med på en sampler-CD som følger med det britiske Prog Magazine. Albumet selger godt i England, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra store markeder som Japan og USA, sier Terje Craig.

Albumet er tilgjengelig på LP, CD og alle digitale plattformer som Spotify og Apple Music. Det trønderske publikum kan høre bandet lørdag 16. mars på Nidelven Bar og Scene som en del av «Close To The Snow»; en festival som arrangeres av Apollon Records og Craigtones.

Videre jobbes det med konserter både i inn- og utland, og det blir sannsynligvis en konsert på Stjørdal om ikke lenge, antyder Terje Craig.

 

Les forrige sak:
HØRES AV FLEST: Daglig leder Stian Elverum i Nea Radio kan glede seg over at hans radiokanal er den som de fleste innbyggerne i Værnesregionen hører på.
Historisk høye tall for lokalradio

Nesten 18.000 i Værnesregionen hører på denne kanalen i løpet av ei uke

Close