9 °C Stjørdal, NO
09/05/2021

Han er best i ligaen – i kveld møter han det beste laget

Kartum topper spillerbørsen – i kveld skal han vise krefter mot Tromsø

STRÅLER: Sander Erik Kartum herjet i 2. divisjon i fjor. Nå har han tatt Obos-ligaen med storm. Ikke bare laget han et kunstverk av en scoring mot Strømmen, – han er så langt vurdert til å være ligaens beste spiller. (Foto: Stjørdals-Blink Fotball)

På hel volley, og med «feil» fot, dundret han inn 1-0-målet mot Strømmen. Nå flyter alt for Sander Erik Kartum, som så langt i sesongen har vært den aller beste av alle spillere i Obos-ligaen. I kveld venter en skikkelig tøff utfordring, – bortekamp mot lederlaget Tromsø.

– Jeg fikk noen hint fra enkelte i familien om dette, så det er jo artig det, sier Sander Erik Kartum.

24-åringen fra Lånke har vært den aller beste av mange gode på et stadig bedre Blink-lag. På spillerbørsene som journalister fra NTB (Norsk Telegrambyrå) setter på alle kamper i Obos-ligaen har Kartum det aller høyeste gjennomsnittet. Med 6,6 poeng i snitt deler han topplassen med Magnus Grødem fra Sandnes Ulf og Diego Campos fra Jerv. Selv tar han det med knusende ro.

– Det er artig å få bevise at man er god nok, men jeg har føttene på jorda, bekrefter Kartum, og levner liten tvil om akkurat det.

LES OGSÅ: Blink-spillere på blokka til storklubber

Har funnet storformen

Han tar ikke av selv om laget har vunnet tre strake og akkurat nå ligger på 5. plass i 1. divisjon, noe som betyr kvalifiseringsplass til eliteserien.

– Tre nye poeng på en ikke helt fantastisk dag. Det viser styrke det, men vi har enda mer å gå på.

– Hva med egen form? Er du nært din beste form noensinne?

– Joda, det funker bra. Det var en tung start på sesongen, men etter hvert har vi funnet ut hva som fungerer og ikke. Sånn var det også mot Strømmen. Utover i kampen fant vi rommene, sier Sander Erik Kartum.

Sesongens tøffeste utfordring

Stjørdals-Blink har allerede vært på Åråsen, med meget godt utbytte. De har også målt krefter mot Ranheim. Fredag kveld venter bortekamp mot det tredje laget som rykket ned fra eliteserien i fjor. Tromsø har innledet sesongen feilfritt. Fem kamper, fem seire og 7-1 i målforskjell, gjør at laget topper Obos-ligaen før fredagens serierunde. Kartum tror ikke det er umulig å få med seg noe hjem fra nord heller.

– Det blir tøft, men vi reiser nordover for å få med oss noe derfra. Det blir sikkert et kampbilde som kan passe oss bra. Vi må prestere på maksnivå så er ingenting umulig, sier Sander Kartum.

Fridag med fisketur

Etter mandagens Strømmen-kamp var det trening tirsdag før en god fridag onsdag. Den tilbrakte Kartum på familiehytta på Fersdalen. 24-åringen er forøvrig ikke bare helt i toppen av spillerbørsen, – han er helt der oppe på «råtassbørsen» også.

– Huff, ja, det ble et unødvendig gult mot Strømmen. Jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på da, så det er bare å bla opp og spytte inn i botkassa, sier lånkbyggen som er lagets botsjef sammen med Ole Kristian Rødahl.

– Du har tre gule så langt i sesongen, og det fjerde gir karantene. Hva tenker du om det?

– Det er mye på grunn av spillestilen min, så jeg kan ikke endre på den. Jeg må være aggressiv, men sånne tåpelige kort som mot Strømmen må jeg kutte ut. Det er jeg for gammel til, sier en selvkritisk Sander Erik Kartum.

Tromsø – Stjørdals-Blink har avspark på Alfheim stadion fredag klokka 18.

 

Les forrige sak:
Snart forsvinner skyene – lørdag blir det full sommer

Men det blir et kort innsmett av sol og sommer

Close