10 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

Seniorgeneralen får årets kulturpris

Seniorforums grunnlegger og sjef tildelt prisen

Ole Myrbekk er tildelt Stjørdal kommunes kulturpris for 2019. (Arkivfoto)

Stjørdal kommunes kulturpris for 2019 er tildelt Ole Myrbekk (75).

– Jeg ble utrolig overrasket da jeg fikk beskjeden. Det er helt sikkert mange gode kandidater som er foreslått til kulturprisen, så det er spesielt å få den. Jeg ble overrasket og glad, for dette er en pris som henger høyt, sier Ole Myrbekk.

Myrbekk er forsvarsutdannet og var blant annet oberstløytnant og sjef ved Luftforsvarets skolesenter, Værnes. Han ble pensjonist i 2003 etter 42 års tjeneste i Forsvaret.

– Jeg har vel vært engasjert i kultur og frivillighet helt siden vi flyttet til Stjørdal. Mye av det innenfor bedriftsidretten, men i det siste har det blitt mye Stjørdal Seniorforum, sier Myrbekk.

Han er mannen bak den gedigne suksessen, som i dag har cirka 1340 medlemmer.

– Det hele startet mens jeg var varaordfører og gjennom eldrerådet fikk jeg signaler om at det var mange seniorer som hadde behov for datakurs. Da så jeg en annonse fra noe som het Innherred Seniorforum. Jeg kontaktet dem og da begynte ballen å rulle, sier Ole Myrbekk.

I januar 2011 ble Stjørdal Seniorforum etablert og fra den dagen har Myrbekk vært leder for den store gruppen med seniorer.

Nå har han rundet 75 og er i tillegg til å være leder for seniorforumet også leder for Monsbergas Venner, Forsvarets Seniorforbund avdeling Værnes og for Stjørdal og omegn Forsvarsforening.

– Hva har idretten, kulturen og frivilligheten gitt deg?

– Den har gitt meg utrolig god kontakt med befolkningen i Stjørdal. Jeg kjenner mange, og mange kjenner meg. I tillegg synes jeg det er utrolig fint å jobbe med aktive og flinke styrer som er opptatt av å gi gode tilbud tilbake til sine medlemmer. Uten å skryte så tror jeg vi klarer det, sier Ole Myrbekk.

I tillegg til idrett og kultur har Myrbekk vært politisk aktiv. Han har sittet i kommunestyret i tre perioder og var varaordfører i perioden fra 2007 til 2011.

Det var utvalg for levekår og kultur som bestemte i dag at Myrbekk skal få prisen. Utvalgsleder Siv Sætran begrunner tildelingen på følgende måte:

«Ole Myrbekk er en aktiv person innen mye av det som skjer på kulturfronten på Stjørdal. Han er aktivt involvert i ledelsen av foreninger som fremmer kulturtiltak for alle generasjoner. Dette er både innen idrett, organisasjonsarbeid, foreninger, lag og andre kulturrelaterte arrangementer. Ole Myrbekk er en viktig pådriver i mange ulike lag og foreninger, som trafikktiltak for unge, Stjørdal seniorforum og Monsbergas venner, for å nevne noen. Hans frivillige engasjement strekker seg også utenfor kommunens grenser, hvor Ole Myrbekk bidrar til blant annet St. Olavsloppet og kulturell utveksling med våre vennskapskommuner. Hvor mange lederverv han har og har hatt gjennom flerfoldige år, tror vi ikke engang han vet selv. Hans enorme innsats for kulturlivet er ikke bare en inspirasjon for andre, men er også en nødvendighet om ulike lag og foreninger skal klare seg, utvikle seg og gi Stjørdal kommune et mangfold og berikende kulturliv.»

– Prisen blir delt ut under prisarrangementet i Kimen 4. desember, sier Siv Sætran.

 

Les forrige sak:
Kommunen forlenger med banken

Har forlenget samarbeidsavtale for minst tre nye år

Close