Håndballtalenter får NM-debut i kveld

|| De fire SHK-jentene utgjør en stor del av region nord sitt lag under NM i bylag for 15-åringer kommende helg. Fra venstre: Thea Christine Lundemo, Mia Leikvold Trapnes, Vilde Krogstadholm og Annmalie Lyngås Skjelstad. (Foto: Privat)||

– Vi gleder oss veldig, sier selvfølgelig to av de fire. Det sier Thea Christine Lundemo og Mia Leikvold Trapnes. De har med seg lagvenninnene Annmalie Lyngås Skjelstad og Vilde Krogstadholm til Stavanger der NM for bylag foregår.

Landets beste

NM for bylag er en turnering for lag fra alle seks håndballregionene. 15 spillere fra region nord, som inkluderer alle fylkene fra og med Møre og Romsdal til og med Finnmark, er tatt ut på jentelaget og 15 på guttelaget.

– Før uttaket til NM har vi vært på flere samlinger, så vi kjenner de andre jentene ganske så godt, sier Lundemo og Trapnes.

Onsdag og torsdag hadde de totalt tre treninger sammen i Trondheim Spektrum. Det gjør at de 15 skal bli ekstra godt kjent og litt samspilt før de entrer banen i Stavanger der de spiller første kamp mot laget fra region Innlandet fredag klokka 19.45.

Går for gull

Alle de fire SHK-jentene spiller til daglig på klubbens sterke 16-årslag. Annmalie Lyngås Skjelstad er en av to målvakter som er med i NM-troppen, Thea Christine Lundemo og Mia Leikvold Trapnes er bakspillere mens Vilde Krogstadholm er venstrekant. I tillegg er linjespiller Aurora Aurheim tatt ut som reserve til troppen.

De fire målbevisste SHK-spillerne legger ikke skjul på at de går for gull i Stavanger.

– Ambisjonene er at vi går for gull, smiler Lundemo og Trapnes. – Men først og fremst håper vi å gjøre en god prestasjon gjennom turneringen. Samtidig vet vi at de andre lagene også er veldig gode og har mange gode spillere, men vi skal iallfall vise hva region nord har å by på.

– Hva betyr det å få være med på en stor turnering som dette?

– Det er veldig gøy da, og tyder på at trenerne har lagt merke til oss.

På guttelaget som skal representere region nord i samme turnering er det ingen spillere fra Værnesregionen som er tatt ut, men Selbus målvakt Joakim Stene er reserve.

Les forrige sak:
||
Bilkjøring i skiløypa

  Politiet i Trøndelag melder fredag ettermiddag at de har fått […]

Close