8 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Håp for ytre led

Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

Det første møtet fant sted i august. Der møtte Frode Revhaug, daværende ordfører som ilag meder Øyvind Løvrød fra MiG Tautra hadde invitert Nasjonalt Pilegrimssenter og Tautra Mariakloster. Det handler om en ytre pilegrimsled i Trondheimsfjorden. Dette er et prosjekt som går på tvers av kommunegrenser. Dermed må også involveres, melder Frostingen.

 

Samtidig må  Riksantikvaren godkjenne både planen og leden. Historielagene i Levanger og Frosta vil bli invitert til neste møte innen utgangen av november. Pilegrimsleden skal være et ferdselstilbud til alle, også ikke-pilegrime ut fra et folkehelseperspektiv og et historisk perspektiv.  En del av leden skal krysse fjorden mellom Frosta/Tautra og Skatval/Steinvikholmen eller Trondheim.

 

Coop Storlien artikkelnivå

For Frostas mener gruppa at det vil være naturlig å koble en ytre pilegrimsled opp mot Tinghaugen og Tautra. En aktuell idè er roing mellom Tautra og Stenvikholmen eller båtforbindelse mellom Tautra og Trondheim.

– En unik mulighet for Frosta til å vise hva vi har; natur, kulturlandskap, historie, alt dette må gå hånd i hånd, sier Øyvind Løvrød til Frostingen.

Les forrige sak:
Hell Blues Kor har sangene “inne” etter mange øvelser ved Halsen Ungdomsskole. Musikalsk leder Arild Hognes, Rune Solli bak regien, og de 17 i koret er klare til å møte sitt publikum i Stjørdal kino.
Jubileumskonsert

Det stjørdalske publikum har gjennom 20 år hatt gleden av å […]

Close