-7 °C Stjørdal, NO
30/11/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-med dato

Håper å komme tilbake til Storvika

Teaterstykket Yggdrasil har blitt godt mottatt av publikum

Thorunn Wikdahl er produsent for Yggdrasil. Hun håper å kunne sette opp en ny forestilling i Storvika neste høst. Thorunn Wikdahl er produsent for Yggdrasil. Hun forsikrer at forestillingen går som planlagt.

Teaterstykket Yggdrasil har blitt godt mottatt av publikum, og aktørene leverte en flott premiere i Storvika sist lørdag.

Etter forestillingen vanket det gratulasjoner og blomster fra ordføreren som sammen med nesten 200 tilskuere opplevde Yggdrasil. Tirsdag denne høstferieuka var forestillingene i gang igjen, og de varer til og med denne helgen. Det ligger mye norrøn kunnskap bak fremføringen, og unge lokale aktører lever seg inn i de forskjellige rollene.

Lina Emilie Bakkemyr innehar hovedrollen som Aretha.
Lina Emilie Bakkemyr innehar hovedrollen som Aretha.
– En kjempeflink gjeng

– Det er en kjempeflink gjeng med aktører med oss disse kveldene i Storvika. Lys, lyd og musikk er tilpasset den norrøne verden som åpenbarer seg i bergene, sier regissør og produsent av Yggdrasil Thorunn Wikdahl.  Sentrale roller spilles av Lina Emilie Bakkemyr, som i sin fantasiverden oppdager de norrøne guder, Skade som har smeltet om Odins pil til et sverd, Loke som vil herske over gudene og Norne Skuld som ser inn i fremtiden.  Det ligger mye øving og terping bak hver rolle, og hundrevis av timer skriving av manus.

Frøya, Loke og den sørsamiske bueskytteren er sentrale aktører i Yggdrasil.
Frøya, Loke og den sørsamiske bueskytteren er sentrale aktører i Yggdrasil.
Kjempeglad for responsen

– Vi er kjempeglade over responsen som publikum har vist oss. Vi føler at teaterstykket har stor appell på barn og ungdom. Det ligger tanker bak hver eneste detalj, og vi har med frivillige aktører som aldri tidligere har stått på en scene. At vi greier å skape dette kulturtilbudet i en ellers vanskelig tid med pandemien gjør oss stolte, sier Thorunn Wikdahl. Flere aktører burde vært nevnt, men vi velger å ta med noen. Gunnhild Sundli spiller Idun, Nami Kitagawa Aam spiller Frøya, Petronella Ibsen Børnick spiller Hel. Thomas Sandodden Knutsen, Marion Ovidth og Selma Andersen Klefsås debuterer blant flere unge aktører fra Stjørdal.

Renate Saur er flammedanser i stykket.
Renate Saur er flammedanser i stykket.

Nivlheim og Helheim er verdener som universet Yggdrasil søker mot. Det skjer skumle ting i skogen når jentene på stranda møter Frigg og Loke. Frigg orienterer Aretha om gudene og hvor viktig det er at mennesker tar med seg historien videre også i sin egen fantasi. Aretha utropes som sverdbærer, og tilegnes stor kraft blant annet for å redde Nonene. En sørsamisk bueskytter bistår Aretha i kampen om det gode.

Aktørene i Yggdrasil viser mange flotte kostymer.
Aktørene i Yggdrasil viser mange flotte kostymer.
Håper å komme tilbake

– Vi prøver å gjenspeile Arethas oppfatning av Yggdrasil. Hun har stor fantasi, men skjønner også de litt vanskelige sammenhenger i det norrøne universet, forteller Thorunn Wikdahl. Med dette store løftet av en forestilling mange påfølgende kvelder, håper teateret å kunne sette opp en ny forestilling også neste høst i Storvika.

Les forrige sak:
E6 blir stengt ved Stav fredag. (Foto: Statens vegvesen)
Tunnel åpnet etter å ha vært stengt

Lift måtte berges

Close