-2 °C Stjørdal, NO
04/04/2020

Håper å starte selvhjelpsgrupper

Lene Fundaunet vil starte i ny stilling ved Veiledningssenteret.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Veiledningssenteret for pårørende i samarbeid med Mental Helse har gjennomført en samling for folk som ønsker hjelp til å bearbeide sine problemer. Fra distriktskontoret i Midt-Norge for Selvhjelp Norge orienterte Kari Strøm.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

I sin innledning kunne Kari Strøm, fortelle at kanskje så mange som 1 million mennesker på en eller annen måte er berørt av rusproblematikken. I noen tilfeller er det nære pårørende eller kanskje er det en arbeidsskollega som ruser seg. Mørketallene er store, men rusproblemene påvirker mange familier.

Selvhjelp
Selvorganisert selvhjelp er et viktig verktøy i bearbeidingen av egne livsproblemer, også knyttet til rusmidler. Selvhjelp Norge og Helsedirektoratet presenterer et banebrytende informasjonshefte. Her finner alle informasjon som kan være til stor hjelp for å starte selvhjelpsgrupper. Selvorganiserte selvhjelpsgrupper representerer en arena for å ta tilbake egne krefter og ressurser. Først og fremst ved å bli kjent med eget problem og finne kunnskap og mot til å gå i gang med endringsprosessen.

Tilbud
Veiledningssenteret for pårørende vil nå åpne for muligheter til selvhjelpsgrupper. Pårørende og andre kan ta kontakt med Veiledningssenteret i Breidablikkveien.

 

Ønsker full fart i oppstart av Selvhjelpsgrupper. F.v Kari Strøm, Rannveig Nielsen og Lina Vesterdal.

Les forrige sak:
Ole Myrbekk ble valgt til leder i Stjørdal pensjonistforum.
Stjørdal seniorforum opprettet

  Oppslutningen om Stjørdal seniorforum var betydelig da det ble invitert […]

Close