5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Håper bøkene kan gjøre hverdagen til et bedre sted å være

– Det er viktig at vi prøver å peke på folks positive sider

Paul Almåsvold er til tross for sine 83 år en sprek og produktiv forfatter. Paul Almåsvold er til tross for sine 83 år en sprek og produktiv forfatter.

Paul Almåsvold (83) har skrevet hele livet, men det var først i 2018 han ga ut sin første bok.

”Noen Pauli ord” het den første som ble trykket, og i 2020 kom andre bok som fikk navnet ”Noen flere Pauli ord”. Bøkene inneholder dikt og fortellinger som kan bidra til å gjøre hverdagen et bedre sted å være.

– Det er i hovedsak tre områder jeg har valgt å konsentrere meg om. Det ene er å finne ut hvem man er og akseptere den man er. Det andre temaet er fred, og det tredje er om at kirken har misforstått Jesus, sier Almåsvold, som har bodd på Skatval siden 1996.

– Ingen kan alt

Han er selv personlig kristen, men mener kirken har litt å gå på.

– For eksempel er det slik jeg ser det at alle barn er Guds barn, uavhengig om man er døpt eller ei, selv om det er en fin skikk å bære barnet frem til dåpen, sier han.

Når det gjelder å finne seg selv, mener Almåsvold at det er viktig å analysere seg selv og finne ut hva man er flink til.

– De fleste kan mye, men ingen kan alt, og det er viktig å be om hjelp til ting man ikke rår over og akseptere at man er den man er. Selvmord tror jeg skyldes at folk ikke har funnet seg selv, sier han.

Forfatteren oppfordrer folk til å gi hyggelige tilbakemeldinger.

– Det er viktig at vi alle prøver å peke på folks positive sider. Hvis jeg har hatt en fin opplevelse i en butikk, så sier jeg fra til ekspeditøren at hun eller han har vært hyggelig og flink, sier han.

Vil gi ut flere

Almåsvold berører også temaet fred i sine tekster.

– Hvis du greier å få fred med deg selv, familien, kolleger, naboene og gjerne Vårherre, da har du gjort en kjempejobb for verdensfreden, sier han.

Bøkene selges ikke i butikker, men Almåsvold sender til alle som henvender seg for en hundrelapp pr. bok.

– Jeg har teksten klar til en tredje bok, men det blir i en annen sjanger. Jeg er oppvokst i en jernbanefamilie og vært knyttet til jernbanen hele livet; så nå har jeg skrevet en erindringsbok med tittelen ”Det går et tog”, som nå er klar for gjennomlesing før utgivelse, sier Almåsvold, som for tyve år siden pusset opp jernbanestasjonen på Skatval for tre millioner kroner.

Les forrige sak:
I løpet av ni måneder har Endre Skjervø fått mye på plass på Frosta.
Etter ni måneder i jobben har han løst flere vanskelige saker

- Jeg er glad for tilliten jeg har blitt vist, sier Endre Skjervø

Close