5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Har åpnet årets fotoutstilling

Tema i år er skifer

ARBEIDSLAG: Arbeidere i Børsethbruddet i Skjelstadmark rundt 1890. Det var helårsdrift i bruddet og betalingen var 12 øre I timen. (Foto: Elias Bernhard Hagen)

Søndag ble årets utendørs fotoutstilling åpnet ved Stjørdal museum Værnes.

– Det er det sjette året på rad vi har denne type utstilling. Tidligere år har vist at dette er noe våre besøkende setter stor pris på, forteller kontor- og arrangementsansvarlig ved Stjørdal museum Værnes, Unni Raaen Nysæther.
Hun forteller at tema for årets utstilling er skifer.
– I fjøset viser vi sommerutstillingen «Stjørdalsskifer», og i forlengelsen av denne byr vi på foto som på et eller annet vis har forbindelse med stjørdalsskifer, sier Raaen Nysæther.
Utstillingen byr på sju lokale fotografier. Produksjon av takstein av skifer var rundt århundreskiftet en stor industri på Stjørdal. I godt over 100 år, fra 1840 og framover, hadde mange sin arbeidsplass i skiferbruddene. Det er den i dag i dag mange synlige spor etter denne virksomheten, blant annet i populære turområdet som Stokkhaugan og Remarka.
– Vi har hatt et godt samarbeid med historielagene i Stjørdal og Lånke for å samle inn disse fotografiene. forteller Nysæther, som sier at interesserte har god tid på seg.
– Fotoutstillingen blir stående i hele sommer og er tilgjengelig alle dager døgnet rundt og har fri inngang. Utstillingskatalog ligger i postkasser i Prestegårdshagen og på Værnes kirkegård.

 

 

Les forrige sak:
Advarer mot å senke skuldrene

- Nå er det opp til hver enkelt å holde avstand

Close