-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Har bestilt trailerlass med julevarer

Frode Langseth og medarbeiderne har travle dager på Moheim julemarked

Teklit Keleta (t.v.), Frode Langseth og Almaz Melake har travle dager på Moheim julemarked. Her selges alt som har med jul å gjøre. Teklit Keleta (t.v.), Frode Langseth og Almaz Melake har travle dager på Moheim julemarked. Her selges alt som har med jul å gjøre.

Julemarkedet på Moheim i Selbu er stedet for dem som vil komme i julestemning eller pynte opp skikkelig til jul.

– Foreløpig har det vært veldig bra med besøk etter at vi åpnet. Folk har litt bedre tid og bruker mer tid hjemme i disse dager og da blir det mer julepynt. Varene går unna, og slik vi ligger an nå går det mot et veldig bra år, sier Frode Langseth ved B. Langseth i Selbu.

5. november åpnet han julemarkedet på Moheim i Selbu. Forsamlingslokalet har vært arena for julemarked de siste fire årene, og her selges alt som har med jul å gjøre.

Bredt spekter av julevarer

Til vanlig har Frode Langseth et sommermarked i lokalet, som er åpent på helg, hvor han selger typiske sommerartikler. Når det nærmer seg november gjøres halvparten av bygget om til en ren juleavdeling.

– Det har allerede kommet en full semitrailer med julevarer

– Det har allerede kommet en full semitrailer med julevarer, og det kommer mer. I fjor kom det 50 paller med varer, og det blir ikke noe mindre i år. Det er et bredt spekter av julevarer, sier Langseth.

Butikken bugner av juletrær, julelys, nisser og alt som hører julen til. Og med julemusikk i tillegg skal det godt gjøres å ikke komme i julestemning når man besøker julemarkedet på Moheim.

– Lyslenker til å pynte hus med er nok bestselgeren, og vi har en hel vegg med lys. Ellers går det veldig mye i pyntegjenstander, nisser og annet juleutstyr.

Fyrverkeri

Langseth forteller at det kommer kunder fra stort sett hele Trøndelag, og mange kombinerer det med besøk på kafeen. Ellers er det mye hyttefolk som passerer og stikker innom julemarkedet, som skal holdes åpent helt frem til nyttårsaften.

– Vi selger også fyrverkeri når den tid nærmer seg, og kommer til å ha åpent i mellomjulen, sier han.

– 5. november er ikke for tidlig å starte et julemarked?

– Når man kjøper inn så mye varer og legger ned så mye i arbeid i det, er vi nødt til å starte opp tidlig. I utgangspunktet er det jo tidlig med jul i starten av november, men begrenser man det innenfor husets fire vegger så ser jeg ikke noe i problem i det. Folk handler og er glade i julen, sier Langseth.

Les forrige sak:
Hjem fra Bergen med tap

Etter tapet står VHK fortsatt med fire poeng

Close