6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Nå har de evaluert veisprekkene

Geologen har gitt rapport til brann- og rednignsetaten

Rett før 14-tiden var de ferdig med boringen, og lastet opp boremaskinen til traileren. Lars Erik Karlsen (t.v.) og Rolf Ove Karlsen

Tidligere i dag var en geolog til stedet ved Elvåsveien ved Gråelva. Der kontrollerte de sprekkene som hadde oppstått på veien. Nå har de fått resultatet av boringen.

– Det har vært en geolog innom Elvåsveien, og han rapporterte til oss i sted. Han har friskmeldt området, så de som har evakuert der, pluss de i Elvåsveien som var bekymret, får flytte tilbake. Han fant ikke noe umiddelbar fare. De har gått over området, foretatt boring og anser området som sikkert, sier brannsjef i Værnesregionen brann- og redningsetat, Bjørn Rønning.

Geologen fortalte brannsjefen at årsaken var teleskader.

– Det er sånn som kan skje på den tida her når telene begynner å gå, at man får bevegelse i veien. Vi ser det andre steder. Det er greit at folk er oppmerksom på det og varsler, så vi får sjekket det, sier Rønning.

Brannsjefen kunne også fortelle om en ispropp i Gråelva.

– I Gråelva ser vi det ligger en ispropp rett under brua på E14 og ligger et stykke nedover. Der har det også vært stor vannføring. Vannstanden har gått betraktelig ned, så vi er ikke bekymret for press. Det ser ut som at vannet lager seg en vei gjennom isproppen, og det er ingenting som er bedre enn det, sier Rønning.

Les forrige sak:
Kom med gladnyhet til de evakuerte

De det gjelder skal ha blitt varslet, sier brannsjefen

Close