8 °C Stjørdal, NO
12/07/2020

Har fått sin andre «gullpartner»

NTE og NM i friidrett har signert samarbeidsavtale

Brede smil og solid samarbeid satser disse tre på. Fra venstre: Sponsorsjef i friidretts-NM Ivar Morten Hansen, kommunikasjonsrådgiver i NTE Lise Musum Stangvik og hovedkomiteleder for NM i friidrett Katarina Sederholm Hoff.

Trøndelags energigigant NTE blir med på «gullaget» til friidretts-NM 2022 i Stjørdal. Torsdag formiddag ble samarbeidskontrakten undertegnet.

– Vi er veldig opptatt av at sponsorene og arrangementet skal stå for de samme verdiene. Blant annet derfor er vi veldig fornøyd med at NTE blir vår hovedsamarbeidspartner nummer to, sier Katarina Sederholm Hoff.
Kvinnen som har den norske rekorden i kulestøt leder arrangementskomiteen for friidretts-NM i 2022, og er nå godt i rute med den økonomiske jobben.
– For oss er det naturlig å være til stede under et så stort arrangement, og det er naturlig for oss å være med på friidrett, sier kommunikasjonsrådgiver i NTE, Lise Musum Stangvik. Selskapet har i følge Stangvik totalt 80 000 strømkunder og 50 000 fiberkunder. Disse kundene blir viktige også for friidretts-NM.
– Gjennom NTE har vi mulighet til å nå ut til veldig mange mennesker, som vi håper tar turen til Øverlands Minde i 2022, sier mesterskapets sponsorsjef Ivar Morten Hansen. Den første hovedsamarbeidspartneren som ble klar i fjor høst er forøvrig Hegra Sparebank.

Miljøprofil

NTE bidrar først og fremst med kroner og øre inn til mesterskapet, men sammen med hovedkomiteen skal de være med og sørge for mye aktivitet i tiden fram mot mesterskapet.
– Vi skal arrangere et kommunemesterskap mellom ungdomsskoler i løp, kast og hopp. Vi skal også ha et barne-NM midt i sentrum av Stjørdal en av dagene rett i forkant av NM. I tillegg handler dette også om en miljøprofil. Barn og ungdommer har nok sterkere miljøengasjement og kunnskap enn mange med min hårfarge. Derfor vil vi jobbe for en god søppelhåndtering under mesterskapet med minst mulig plast og minst mulig matsvinn, sier Ivar Morten Hansen.

Mini-NM midt i sentrum

Barne-NM blir et sentralt arrangement rett i forkant av selve NM. De eksakte datoene for NM er så langt ikke bestemt, men ettersom mesterskapet fungerer som uttaksstevne til EM vil det trolig bli gjennomført i juli. EM går i München fra 11. til 21. august. Mest trolig tirsdagen før NM åpner på fredag blir det massemønstring i Stjørdal sentrum.
– Da skal vi arrangere mini-NM for alle barn i alderen 0-12 år. Vi tar med oss øvelsene 60 meter, høyde og kule til sentrum og håper på stor fart i Gågata. For oss handler NM i veldig stor grad om rekruttering, sier Katarina Sederholm Hoff. NM-sjefen forteller også at premieutdelingene kommer til å foregå i sentrum, – enten på Torget eller ved Kimen.

Storfornøyd med kommunen

500 funksjonærer skal sørge for et godt gjennomført NM på et nyoppusset Øverlands Minde sommeren 2022. Arrangørene i Stjørdalsalliansen er godt i gang med sponsorarbeid, funksjonærrekruttering og ikke minst kursing. Parallelt er de veldig fornøyde med det som er besluttet om Øverlands Minde.
– Vi må virkelig skryte av Stjørdal kommune som har vært ordentlig på i hele prosessen. Nå er det bare noen formelle runder knyttet til anbud som gjenstår før arbeidet kan igangsettes på NM-arenaen, sier Katarina Sederholm Hoff.

Les forrige sak:
94 vil bli Kimens nye medarbeider

Se hele søkerlisten her!

Close