5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Har høyest ledighet i fylket

4,7 prosent av arbeidsstokken var helt ledig ved utgangen av mars

Ordfører Kjersti Kjenes opplever for tiden stor prosentvis arbeidsledighet i Meråker. (Arkivfoto) Ordfører i Meråker Kjersti Kjenes (Arkivfoto)

I Meråker var 4,7 prosent av arbeidsstokken helt ledig ved utgangen av mars. Det er høyest i Trøndelag.

I antall utgjør 4,7 prosent 54 personer, og det er åpenbart at det har sammenheng med ringvirkninger av nedleggelsen av Lian Trevarefabrikk ved nyttår. Det er likevel en bedring sammenlignet med koronamåneden mars i 2020 hvor ytterligere 71 personer var registrert som arbeidsledige i Meråker.

Også sammenlignet med tallene for februar i år er det lysning for Meråker. Da var hele 5,3 prosent av arbeidsstokken arbeidsledige.

Stor ledighet i Stjørdal

I Stjørdal er det også stor ledighet sammenlignet med gjennomsnittet for kommunene i Trøndelag. Fylkesgjennomsnittet er 2,9 prosent, mens Stjørdal har 3,8 prosent. Det er nest høyst i fylket.

I antall personer utgjør 3,8 prosent 469 personer, men også her er det en bedring siden februar. Da var 508 personer helt ledige.

Lavest ledighet er det i Tydal, som kun har 1,4 prosent arbeidsledige ved utgangen av mars. Det er også lavest i Trøndelag. Det betyr at det i kommunen kun finnes seks personer som mottar dagpenger.

I Selbu er tallene også gode. Kun 1,8 prosent av arbeidsstyrken er uten jobb, og det betyr at det er 39 personer som er helt ledige i kommunen. Det er syv færre enn i februar.

258 ledige

I Malvik er 258 personer arbeidsledige ved inngangen til april. Det er ni færre enn i februar, og utgjør i prosentandel 3,4, som også ligger over gjennomsnittet for fylket.

På Frosta er tallene bedre. Kun 31 personer sto uten jobb ved utgangen av mars, men det er en økning på to personer siden februar måned. I prosent er tallene lave, og antall arbeidsledige utgjør kun 2,4 prosent av arbeidsstokken.

Les forrige sak:
Opphever karantene for elever og lærere ved to skoler

57 elever og syv ansatte ut av ventekarantene

Close