3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

– Har ikke lyst til å gi meg på bunn

Kathrine Harsem vil kjempe om pallplasser i verdenscupen

TUNG HARDØKT: Kathrine Rolsted Harsem endte på 5. plass i Hommelvik Grand Prix, men er ikke bekymret foran sin første sesong utenfor et landslag.

Kathrine Rolsted Harsem står utenfor et landslag for første gang i karrieren, men det hindrer ikke 30-åringen å satse alt for å oppnå målet om pallplasseringer i verdenscupen.

– Å stå utenfor landslag er veldig uvant og annerledes. Det er første gang i min karriere, og nå styrer jeg alt selv, forteller hun.

Harsem har blant annet vunnet fem NM-gull, Skandinavisk cup sammenlagt to ganger, vært på et landslag i en årrekke og vunnet en pallplass i klassisk sprint i verdenscupen i Planica i januar 2018.

Fjorårssesongen ble en nedtur, og da de nye landslagsplassene skulle fordeles i vår sto plutselig Harsem alene.

– Jeg har fått trent veldig bra. Dessuten har jeg god oppfølging i treningsarbeidet og fått gjennomført det jeg har planlagt, sier IL Varden-løperen.

– Satser like hardt

Om halvannet måned starter alvoret for fullt. Først står den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen på programmet, og deretter følger Gålå før verdenscupen starter på Lillehammer første helgen i desember.

– Jeg satser like hardt som før, og har ikke lyst til å gi meg på bunn. Jeg vil komme tilbake på det nivået jeg var for halvannet år siden og kjempe om pallplasser i verdenscupen, sier Harsem, som på søndag reiser sammen med Team Veidekke på samling til skitunellen i svenske Torsby som et ledd i forberedelsene foran kommende sesong.

Å stå utenfor et landslag gjør det ikke enklere med tanke på å få gå verdenscup til vinteren.

– Jeg har samme muligheter som alle andre, og må kvalifisere meg. Det presset har jeg levd under før, og det liker jeg.

Blytung økt

Helgens Hommelvik Grand Prix ble ikke det helt store for Harsem, som mente at det rett og slett skyldtes en dårlig dag. Dameklassen ble vunnet av Marte Skaanes foran Anne Kjersti Kalvå, mens Harsem ble beste lokale løper med en femteplass, 2,23, minutter bak vinneren.

– Det var blytungt. Jeg kjente fra start av at jeg ikke hadde noe å gå med. Jeg prøvde å henge meg på Marte og Anne Kjersti, men de hadde mye mer trøkk i beina. Jeg konsentrerte meg om å gå teknisk godt og få en god treningsøkt, men jeg skulle gjerne vært med å kjempe i større grad enn jeg greide, sier hun.

Spesielt bekymret er Harsem ikke over at det svarte såpass dårlig under det 15 kilometer lange rulleskirennet fra Hommelvik til Mostadmark.

– Dette var faktisk den første hardøkta på lenge som har vært så svak.

Les forrige sak:
Læreren og elevene sammen på lan

- Så lenge elevene klarer å stå opp og stille klar til en ny skoledag er det helt greit

Close