10 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Har samlet «alt» oppi tilhengerne

Nå leier han ut «alt mulig»

PLASS TIL MYE: Det startet med utleie av tilhengere. Nå fikser Kim-Andre Hansson Husås det aller meste av praktiske gjøremål og skaffer det meste av utstyr til utlån.

Firmaet heter Meråker Tilhengerutleie. Kim-Andre Hansson Husås sier han vurderer å endre navnet, for nå har utleie av tilhengeren bare blitt en liten bit av oppgavene.

28-åringen er utdannet IT-konsulent, men Kim-Andre Hansson Husås liker å fikse det meste, uansett hva det er.
– Hvis det er noen som trenger hjelp til noe så er det bare å rope ut. Vi prøver å hjelpe så godt vi kan, og stort sett fikser vi det, sier Hansson Husås.

En «fikser»

Han er en «fikser». Med pågangsmot og mange handyman-egenskaper ser han ikke mørkt på så mye. Men Kim-Andre Hansson Husås innrømmer ærlig at koronatiden har vært tøff.
– Tross alt har vi vært heldig, men hvis vi ikke hadde hatt en avtale med Norsk Retningsboring, som jobber med kraftverk i Renåa, hadde det sett mørkt ut. Der har vi hatt avtale om tilsyn av anlegget og også stått for reservedeler og servicedeler, og til og med reparert boreriggen som sto i noen dager, sier Hansson Husås.

Pappa på laget

Han startet Meråker Tilhengerutleie AS i mars 2018. Sammen med pappa Rune Husås var begynnelsen utleie av tilhengere, men det ballet selvsagt fort på seg.
– Ettersom jeg er IT-konsulent tar jeg på meg dataoppdrag også, pluss at vi leier ut mye forskjellig. Gravemaskin med og uten sjåfør, betongblander, jordfres, kapp- og gjærsag, ja, egentlig så skaffer vi det meste du trenger hjemme eller på hytta, sier Kim-Andre Hansson Husås.
I tillegg skaffer han alt av IT-utstyr, driver med litt lodding og tilbyr ulike tjenester til hyttebeboerne i bygda.

Støtte hjemmefra

Foreløpig er ikke selskapet levebrød på fulltid, som er det store målet. Han jobber som klargjører ved Stjørdal Auto fire dager i uka. Den femte dagen, og de fleste kveldene og helgene er han å finne på industriområdet ved Merakernes, der han har sitt brakkekontor og oppstillingsplass for tilhengerne. Han kjenner på at han har vært der for ofte.
– Jeg har jobbet for mye, så hun hjemme (forloveden Karoline Amalie Moe, journ.anm) fortjener all mulig skryt for at hun har holdt ut. Hun har støttet meg helt siden starten, også i de aller tyngste og travleste periodene. Det har betydd veldig mye for meg, så nå prøver jeg å være litt flinkere til å være hjemme. Takket være pappa klarer jeg det, sier Hansson Husås som fortsatt bor i Krogstadgrenda hvor han har vokst opp.

Lokalpatriot

Kim-Andre Hansson Husås er nøktern optimist når han snakker om framtiden. Han setter stor pris på at stadig flere i bygda, både privatpersoner og bedrifter, har sett nytten av å bruke ham og hans firma.
– Jeg er selv opptatt av å bruke andre lokale bedrifter, og sånn må det være. Vi er avhengige av hverandre i Meråker.
– Blir dette en fulltidsjobb en gang i framtiden?
– Det er jo målet, men jeg skal innrømme at det er tøft. Ellers er jeg jo IT-konsulent, så det å komme tilbake i den bransjen er også aktuelt. Men det hadde vært artig og fått til dette, sier Kim-Andre Hansson Husås.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bakhjulskjøring og merkelig oppførsel

Politiet tok en prat med unge førere

Close