5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Har tenkt seg om i fire år

Kjenes vil lytte og samle kommunestyret

Kjersti Kjenes har hatt god tid til å tenke seg om, og nå er hun klar for å bli Meråkers neste ordfører. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo) Kjersti Kjenes har hatt god tid til å tenke seg om, og nå er hun klar for å bli Meråkers neste ordfører. (Foto: Hallgeir Martin Lundemo)

Da hun kom til valgstyremøte tirsdag kveld var ikke Kjersti Kjenes (52) sikker på at hun fikk plass i kommunestyret. Fire-fem timer senere var det klart at hun blir Meråkers nye ordfører.

– Sånn er det alltid. Bygdelista har en ukumulert liste, så da stiller alle på likt. Jeg synes det er helt riktig for da er det opp til velgerne å bestemme hvem som skal i kommunestyret, sier Kjenes.

32 år i Meråker

52-åringen er opprinnelig fra Mongstad i Hordaland, men fra 1987 har hun vært meråkerbygg. I 20 av de 32 årene hun har bodd i Meråker har hun hatt plass i kommunestyret, og nå skal hun lede kommunens øverste forsamling.

Fire år har gått siden alt lå til rette for at Kjersti Kjenes skulle bli ordfører. Trodde alle. Meråker Tverrpolitiske Bygdeliste (MTB) ble største parti ved kommunevalget i 2015, men i konstitueringen ble det Senterpartiet med støtte fra Arbeiderpartiet som tok makten. Nå har Arbeiderpartiet stilt seg bak Kjenes, som har brukt de fire siste årene til å tenke ordførertanken.

– Det var først for fire år siden at jeg forsto at jeg kunne havne i denne posisjonen, så nå har jeg hatt fire år til å tenke meg om på, sier Kjenes.

– Og nå har du virkelig lyst til å bli ordfører?

– Vi er mange som har lyst til å gjøre en jobb for Meråker. Jeg har én stemme i kommunestyret og én stemme i formannskapet, – akkurat som alle andre i de to organene, sier Kjersti Kjenes.

Vil lytte og samle

Mange snakker om et «takk for sist» til Senterpartiet og avtroppende ordfører Kari Anita Furunes. De ordene vil ikke Kjenes bruke, – hun er langt mer opptatt av å forene.

– Jeg har et mål om å bli en ordfører for alle de 21 representantene i kommunestyret. Jeg vil være flink til å lytte til alle, og jeg håper at vi får til en god tone selv om ikke alle er med på flertallsvedtakene alltid.

– Hvordan vil politikere og meråkerbygger merke forskjellen mellom Kari Anita Furunes og deg?

– Det tror jeg at tiden må vise. Mange er nok spent på arbeidskapasiteten. Kari Anita har en voldsom kapasitet, men jeg og vi skal gjøre så godt vi kan, sier Kjersti Kjenes.

– Hva blir de viktigste sakene for deg og Meråker?

– Det tror jeg samtlige Meråker-politikere er enige om, og det er å ha fokus på arbeidsplassene. Vi skal jobbe for å utvikle de vi allerede har samtidig som vi parallelt jobber for å få til flere. Så er jeg veldig opptatt av å komme i gang med sentrumsutviklingen. I tillegg til selvsagt de viktige sakene skole, helse og barnehage,  sier Kjenes.

«Fristed»

Og apropos barnehage; nå tar hun permisjon fra jobben ved Egga barnehage, men kanskje blir det nyordførerens «fristed» innimellom.

– Når det blåser som verst på toppene tror jeg kanskje at jeg skal ta meg en tur tilbake hit. Ungene er så befriende åpne og ærlige, så det tror jeg kan være godt, sier Kjersti Kjenes.

Hun får med seg Arbeiderpartiets Anne-Karin Langsåvold som ny varaordførerer. I tillegg er Fremskrittspartiet og Venstre med på samarbeidsavtalen som sikrer et flertall på 12-9 i det nye kommunestyret. Senterpartiet og SV, som forøvrig takket nei til å være med i den nye flertallskonstellasjonen, utgjør bygdas opposisjon de kommende fire årene.

 

Les forrige sak:
VELKOMMEN: Lørdag åpnes dørene til Marias kafé og Maria Araujo og Roar Lynum håper mange vil benytte seg av det nye tilbudet.
Åpner kafé i sentrum

Lørdag kan ekteparet ønske velkommen for første gang

Close